auberginer
Hovedretter

Fyldte auberginer med lam og pinjekerner

Lav lammekebab med et tvist ved at fylde den i halve auberginer. Det bagte auberginekød giver farsen ekstra smag og saft. Her får du opskriften på fyldte auberginer med lam og pinjekerner

Fyldte auberginer med lam og pinjekerner 

Tid: 30 minutter. Ovntid: Ca. 50 minutter i alt
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
400 g hakket lammekød
1 lille løg
2 fed hvidløg
1 håndfuld bredbladet persille
½ håndfuld mynte
1 tsk. kanel 
1 tsk. allehånde
½ tsk. friskrevet muskatnød
1½ tsk. salt
friskkværnet peber 
3 auberginer
40 g pinjekerner
olivenolie
 
 
SALAT
1 squash 
1 spsk. olivenolie
salt
125 g blandet salat
2 spsk. citronsaft
3 spsk. olivenolie
1 tsk. honning
1 tsk. dijonsennep
salt og friskkværnet peber
6 friske figner
125 g feta
 
TIL SERVERING
groft brød
 
PRØV OGSÅ: Gedekoteletter med auberginer de luxe
 

Opskrift - sådan laver du fyldte auberginer med lam og pinjekerner 

 
1. Tag kødet ud af køleskabet. Pil og hak løg og hvidløg fint. Hak mynte og persille fint. Rør en fars af kød, løg, hvidløg, friske og tørrede krydderier, salt og peber, og stil farsen på køl i 30 minutter. 
 
2. Tænd ovnen på 200°. Halvér auberginerne, og skær med en kniv på kryds og tværs i kødet uden at skære igennem skallen. Pensl overfladen med olivenolie, og læg auberginerne i et ovnfast fad. Bag dem i ovnen i 30 minutter, til kødet er helt mørt, og lad dem køle en smule af. Brug derefter en ske til forsigtigt at skrabe auberginekødet ud af skallen. Vend auberginekødet i lammefarsen, og rør godt sammen. Rist pinjekernerne på en tør pande, og rør dem i farsen. Fyld farsen i aubergineskallerne, og sæt dem i ovnen i 20 minutter, til kødet er gennemstegt. 
 
3. SALAT: Skær squashen i tern. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og vend dem i olie og salt. Bag dem gyldne i ovnen i 20 minutter. Rør citronsaft, olie, honning, sennep, salt og peber sammen til en dressing. Skyl og tør salaten, og vend dressingen i. Skær fignerne i skiver, og fordel dem over salaten sammen med bagte squashtern og smuldret feta. Servér med fyldte auberginer og groft brød. 
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Spaghetti med kødboller i tomatsauce – Få opskriften her

Tirsdag: Mexicanske kyllingespyd med bagt bønnedip – Få opskriften her

Onsdag: Indisk dahl med tomat og naanbrød – Få opskriften her

Torsdag: Fiskefrikadeller med urte-kartoffel-salat – Få opskriften her

 

Læs mere om: