fuldkornstærte
Hovedretter

Fuldkornstærte med rødbede og feta

Denne pink tærte smager både dejligt lun og kold med på madpakken dagen efter, så lav gerne dobbeltportion. Her får du opskriften på fuldkornstærte med rødbede og feta

Fuldkornstærte med rødbede og feta 

Tid: 40 minutter. Ovntid: 40 minutter
Antal personer: 4 
 
DET SKAL DU BRUGE
400 g rødbeder
1 stort rødløg
4 æg
1 dl mælk
150 g feta
2 spsk. balsamicoeddike
 
 
TÆRTEBUND
100 g hvedemel + lidt til udrulning
100 g fuldkornshvedemel
1 tsk. salt
100 g koldt smør
2 æggeblommer
2-4 spsk. isvand
en rund tærteform,
ca. 25 cm i diameter
 
Giv et gaveabonnement på femina i julegave - lige nu sparer du 30%. Klik her >
 
TIL SERVERING
evt. blandet grøn salat
 
PRØV OGSÅ: Fuldkornstærte med grøntsagsruller
 
Opskrift - sådan laver du fuldkornstærte med rødbede og feta 
 
1. TÆRTEBUND: Bland de 2 slags mel og salt i en skål. Skær smørret i tern, og smuldr det ud i melet med fingrene, så blandingen kommer til at ligne revet ost. Gør det hurtigt, så smørret forbliver koldt. Tilsæt æggeblommer og 2 spsk. isvand, og rør rundt med en gaffel. Tjek, om du kan samle dejen, og tilsæt ellers lidt ekstra vand. Tryk dejen sammen på bordpladen til en lille fladtrykt cirkel. Pas på med ikke at arbejde for længe med den, så smørret begynder at blive blødt. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i mindst 30 minutter. 
 
2. Tænd ovnen på 175°. Skræl rødbederne, og riv dem groft. Pil rødløget, og riv det groft. Pisk æg, mælk og smuldret feta sammen i en skål, så du får en luftig æggemasse. Tilsæt revne rødbeder og rødløg samt balsamicoeddike og friskkværnet peber, og rør det sammen. Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord med en kagerulle, og læg den i en tærteform. Prik huller i bunden med en gaffel, og forbag tærtebunden i ovnen i 10 minutter. Hæld fyldet i, og bag tærten i ca. 40 minutter, til fyldet er fast.
 
3. Servér lun eller kold, gerne med en blandet grøn salat til. 
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Nudelsalat med peanutbuttersauce og kokos-tigerrejer – Få opskriften her

Onsdag: Lasagne med ricottasauce – Få opskriften her

Torsdag: Kyllingeboller i karry – Få opskriften her

Fredag: Pizza med chorizo og broccoli – Få opskriften her