https://imgix.femina.dk/2021-11-11/taerte_madplan.png
Mad

Fuldkornstærte med aubergine og hytteost

12. maj 2016
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Stegt aubergine giver en saftig tærte med dybde i smagen. Her får du opskriften på fuldkornstærte med aubergine og hytteost

Fuldkornstærte med aubergine og hytteost til 4 personer

Tid: 30 minutter. Hviletid, tærtedej: 30 minutter. Ovntid: 30 minutter DET SKAL DU BRUGE TIL FULDKORNSTÆRTE 150 g koldt smør 200 g fuldkornshvedemel ¼ tsk. salt 1 æg 1 tærteform, ca. 26 cm i diameter lidt smør til formen TÆRTEFYLD 1 aubergine 1 rødløg 1 spsk. olivenolie til stegning salt og friskkværnet peber 1 spsk. tørret oregano 4 æg 2½ dl hytteost salt og friskkværnet peber 100 g feta TILBEHØR evt. blandet grøn salat PRØV OGSÅ: Fuldkornstærte med 2 slags laks

Opskrift - sådan laver du fuldkornstærte med aubergine og hytteost

1. Skær smørret i tern. Blend mel, salt og smør i en foodprocessor, til det er som krummer. Tilsæt æg, og blend, til dejen har samlet sig. Form dejen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter. Rul dejen ud med kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i den smurte form, så den dækker bund og sider. Pak tærtens kanter ind i alufolie for at undgå, at kanterne glider ned, når tærten forbages. Bag tærtebunden i en 200° varm ovn i 10-12 minutter. Fjern alufolien. 2. TÆRTEFYLD: Skyl auberginen, og skær den i små tern. Pil og hak løget. Steg aubergine og løg i olie på en pande i 8-10 minutter. Krydr med salt, peber og tørret oregano. Pisk æg og hytteost sammen i en skål, og krydr med salt og peber. Tilsæt aubergineblandingen, og rør det hele sammen. Fordel fyldet oven på den forbagte tærtebund. Drys med smuldret feta, og bag tærten gylden i ovnen ved 200° i ca. 20 minutter. Servér evt. en grøn salat til. Få mere mad-inspiration i Faktas tilbudsavis
fakta
madplan

Læs også