fuldkornstærte
Hovedretter

Fuldkornstærte med aubergine og hytteost

Stegt aubergine giver en saftig tærte med dybde i smagen. Her får du opskriften på fuldkornstærte med aubergine og hytteost

Fuldkornstærte med aubergine og hytteost til 4 personer

Tid: 30 minutter. Hviletid, tærtedej: 30 minutter. Ovntid: 30 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE TIL FULDKORNSTÆRTE
150 g koldt smør
200 g fuldkornshvedemel
¼ tsk. salt
1 æg
1 tærteform, ca. 26 cm i diameter
lidt smør til formen
 
TÆRTEFYLD
1 aubergine
1 rødløg
1 spsk. olivenolie til stegning
salt og friskkværnet peber
1 spsk. tørret oregano
4 æg
2½ dl hytteost
salt og friskkværnet peber
100 g feta
 
TILBEHØR
evt. blandet grøn salat
 
PRØV OGSÅ: Fuldkornstærte med 2 slags laks

 

Opskrift - sådan laver du fuldkornstærte med aubergine og hytteost 

 
1. Skær smørret i tern. Blend mel, salt og smør i en foodprocessor, til det er som krummer. Tilsæt æg, og blend, til dejen har samlet sig. Form dejen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
Rul dejen ud med kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i den smurte form, så den dækker bund og sider. Pak tærtens kanter ind i alufolie for at undgå, at kanterne glider ned, når tærten forbages. Bag tærtebunden i en 200° varm ovn i 10-12 minutter. Fjern alufolien.
 
2. TÆRTEFYLD: Skyl auberginen, og skær den i små tern. Pil og hak løget. Steg aubergine og løg i olie på en pande i 8-10 minutter. Krydr med salt, peber og tørret oregano. Pisk æg og hytteost sammen i en skål, og krydr med salt og peber. Tilsæt aubergineblandingen, og rør det hele sammen. Fordel fyldet oven på den forbagte tærtebund. Drys med smuldret feta, og bag tærten gylden i ovnen ved 200° i ca. 20 minutter. Servér evt. en grøn salat til.
 
Få mere mad-inspiration i Faktas tilbudsavis
 
Alle varerne til maplanen kan købes i Fakta - få indkøbslisten her
 
UGENS OPSKRIFTER
madplan
 

Tirsdag: Græske pitabrød med krydret svinekød - Få opskriften her

Onsdag: Fiskespyd med laks og rejer på sprød salat - Få opskriften her

Torsdag: Kyllingeburger med sprød parmesan - Få opskriften her

Fredag: Salat med oksebøf og grillede ostebrød - Få opskriften her