rødspætte
Hovedretter

Fuldkornspaneret rødspætte med smørdampet spidskål

Giv de klassiske panerede rødspætter et sprødt fuldkorns-tvist og lidt ekstra grønt tilbehør. Her får du opskriften på fuldkornspaneret rødspætte med smørdampet spidskål

Fuldkornspaneret rødspætte med smørdampet spidskål 

Tid: 30 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
4 rødspættefileter
1 æg
1 dl fuldkornsmel
1 tsk. salt 
friskkværnet peber
smør og/eller olie til stegning
 
 
SMØRDAMPET SPIDSKÅL
2 spsk. smør
1 dl vand
1 spidskål
salt og friskkværnet peber
 
TILBEHØR
500 g nye kartofler
1 citron
dild
smør til kartoflerne
 
PRØV OGSÅ: Stegt rødspætte med nye kartofler og persillesauce
 
Opskrift - sådan laver du fuldkornspaneret rødspætte med smørdampet spidskål 
 
1. TILBEHØR: Kog kartoflerne i letsaltet vand, til de er møre. 
 
2. Rens rødspætterne. Pisk ægget sammen i en dyb tallerken, og bland mel, salt og peber i en anden tallerken. Vend først rødspætterne i æg og herefter i mel. Steg dem i smør og/eller olie på en pande i ca. 4 minutter på hver side, til de er flot gyldne.
 
3. SMØRDAMPET SPIDSKÅL: Bring smør og vand i kog i en gryde, så smørret smelter. Skyl spidskålen, skær den i kvarter, og lad den koge i gryden under låg i ca. 5 minutter, til den er akkurat mør. Krydr med salt og peber, og servér med rødspætter, citronbåde, dild og nye kartofler med smør.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Fettuccine med ovnbagt tomatsauce – Få opskriften her

Onsdag: Krydrede lammekoteletter med rodfrugtsalat – Få opskriften her

Torsdag: Peanutcurrry med kikærter – Få opskriften her

Fredag: Helstegt kylling og blomkålssalat med jordbær og ærter – Få opskriften her