Frisk pasta med ærtepuré og mynte
Mad

Frisk pasta med ærtepuré og mynte

7. marts 2022
af Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
Her får du opskriften på frisk pasta med hjemmelavede ærtepuré og mynte – nem og hurtig ret, hvor der ikke er sparet på smagen
3 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 400 g frisk pasta
  • 500 g friske ærter
  • 20 g mandler
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2-3 spsk. piskefløde
  • 25 g friskrevet parmesanost
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • saft af ½ citron
  • salt og friskkværnet peber
  • parmesan

Frisk pasta med ærtepuré og mynte

  1. Ærtepuré: Bælg ærterne, og læg dem i en gryde med kogende vand i 30 sekunder.
  2. Rist mandlerne på en tør pande, til de er gyldne. Hæld ærterne i en foodprocessor sammen med mandler, olivenolie, fløde, parmesan og mynte. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  3. Kog pastaen i letsaltet vand efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og vend pastaen med ærtepuréen. Pynt med revet parmesan og mynte. Servér med godt brød til.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Læs også