salat
Mad

Forårs-salat med persillepesto

31. marts 2022
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Jeg elsker at servere salater på store fade, så jeg kan være kreativ med anretningen. Selv om smagen er den samme, bliver måltidet meget mere festligt, når avocadoerne formes som roser, og alle farver står tydeligt frem. Her får du opskriften på forårs-salat med persillepesto
25 min4 personer
Tid i alt 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g radiser
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt
  • 400 g belugalinser
  • 300 g frosne edamamebønner
  • 2 modne avocadoer
  • ½ rød spidskål
  • 50 g feldsalat

PERSILLEPESTO

  • 100 g mandler
  • 25 g friskrevet parmesan
  • 100 g bredbladet persille
  • saft af ½ citron
  • 1 dl olivenolie
  • salt

TILBEHØR

  • groft brød

1. Tænd ovnen på 200°. Rens og halvér radiserne, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Vend dem med olie, og drys med salt. Bag radiserne i ovnen i 25 minutter, indtil de er møre og gyldne på overfladen. Kog belugalinserne i letsaltet vand i ca. 20 minutter, til de er møre.

2. PERSILLEPESTO: Rist mandlerne på en tør pande, og blend dem sammen med parmesan, persille, citronsaft, olivenolie og salt. Tilsæt evt. mere olivenolie, til pestoen har den ønskede konsistens.

3. Hæld kogende vand over de frosne edamamebønner i en skål, og lad dem dryppe af i en sigte. Skær avocadoerne i tynde skiver (skub skiverne ud i en lang række, og rul dem sammen, hvis du vil forme en rose). Skær spidskålen i tynde strimler. Skyl og tør feldsalat. Anret bagte radiser, linser, edamamebønner, avocado, spidskål, feldsalat og pesto sammen på et stort bræt, så dine middagsgæster hver især kan samle sig en salat. Servér med brød.

TIP: Salaten smager også dejligt som tilbehør til fisk eller kylling.

Læs også