fiskesuppe
Hovedretter

Fiskesuppe med kulmule og krebsehaler

Fiskesuppe er simpelt at lave og smager herligt på en blæsende efterårsdag. Her får du opskriften på fiskesuppe med kulmule og krebsehaler

Fiskesuppe med kulmule og krebsehaler 

Tid: 25 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
500 g kulmule uden skind og ben
250 g krebsehaler
300 g kartofler
2 porrer
25 g smør til stegning
7 dl fiskebouillon
3 dl hvidvin
1½ dl piskefløde
saft af ½ citron
salt og friskkværnet peber
 
 
TIL SERVERING
dild
groft brød
 
Giv et gaveabonnement på femina i julegave - lige nu sparer du 30%. Klik her >
 
PRØV OGSÅ: Fiskesuppe med muslinger, torsk og jomfruhummer

Opskrift - sådan laver du fiskesuppe med kulmule og krebsehaler 

 
Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver. Rens porrerne, og skær de grønne blade fra. Skær det hvide i tynde skiver, og svits i smør i en gryde, indtil porrerne bliver klare (de må ikke blive brune). Tilsæt kartoffelskiverne, og lad dem svitse med et par minutter. Hæld fiskebouillon og hvidvin i gryden, og lad suppen koge op. Lad det simre i 20 minutter, til kartoflerne er møre. Skær fisken i pæne stykker, og læg i gryden. Læg låg på, og damp fisken i ca. 5 minutter. Dræn krebsehalerne for væde, og hæld dem i gryden. Hæld fløde i suppen, kog op, og tag så gryden af varmen. Smag til med citronsaft, salt og peber, og servér med dild på toppen, og brød.
 
TIP: Erstat fiskebouillon med fond, hvis du kan få det hos din fiskehandler.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Lun quinoasalat med pitachips og yoghurtdip – Få opskriften her

Tirsdag: Frikadeller med råkost og sellerifritter – Få opskriften her

Onsdag: Mac’n’cheese med blomkål – Få opskriften her

Torsdag: Grønkåls-cæsarsalat med kylling – Få opskriften her

Læs mere om: