fettuccine
Mad

Fettuccine med ovnbagt tomatsauce

2. marts 2022
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Det bliver det ikke nemmere! Start ugen med en lækker pastaret, hvor saucen nærmest laver sig selv. Her får du opskriften på fettuccine med ovnbagt tomatsauce
4 personer
Tid i alt 45 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g cherrytomater
  • 2 squash
  • 4 fed hvidløg
  • 1 håndfuld basilikum
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

TILBEHØR

  • 400 g fettuccine
  • friskrevet parmesan
  • frisk basilikum

Fettuccine med ovnbagt tomatsauce

  1. Tænd ovnen på 200°. Skyl tomaterne, og læg dem i et ovnfast fad. Skyl squash, skær dem i tern, og læg dem oven på tomaterne. Pil og pres hvidløg over tomat og squash, og top med basilikum.
  2. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Bag retten i ovnen i ca. 30 minutter, til tomaterne er rynkede og gyldne. Brug en grydeske til at mose tomater og squash let sammen.
  3. Tilbehør: Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Vend den rustikke tomatsauce i pastaen, og servér med friskrevet parmesan og basilikum.

Tip: Fettucine er brede pastabånd, der både fås i en frisk og i en tørret udgave. Begge dele kan fint bruges.

Læs også