falafelpizza
Mad

Falafelpizza med hummus og syltede rødløg

15. juni 2017
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Form dine falafler som sprøde pizzabunde og mix det bedste fra det mellemøstlige og det italienske køkken. Her får du opskriften på falafelpizza med hummus og syltede rødløg

Falafelpizza med hummus og syltede rødløg

Tid: 30 minutter. Udblødning, kikærter: 20 timer. Ovntid: 25 minutter Antal personer: 4 DET SKAL DU BRUGE 200 g tørrede kikærter 1 løg 2 fed hvidløg 2 spsk. olivenolie ½ bundt bredbladet persille 2 tsk. stødt spidskommen 1 tsk. salt 1 tsk. bagepulver
HUMMUS 2 dåser kikærter ½ spsk. tahin (sesampasta) 2 spsk. olivenolie saft af 1 citron 3-4 fed hvidløg 3 tsk. stødt spidskommen salt 1 dl vand SYLTEDE RØDLØG 1 stort rødløg 2 dl lys eddike, f.eks. æblecidereddike 3 spsk. honning 1 tsk. peberkorn 2 laurbærblade TOPPING friske ærter ærteskud PRØV OGSÅ: Skift falafelpizza ud med en skøn fladbrøds-kartoffelpizza med serrano og ricotta

Opskrift - sådan laver du falafelpizza med hummus og syltede rødløg

1. Sæt tørrede kikærter i blød i vand natten over. 2. Tænd ovnen på 175°. Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem. Pil og hak løg og hvidløg. Bland løg, hvidløg, kikærter, olie, persille, spidskommen, salt og bagepulver i en foodprocessor. Kør, så massen samler sig til en dej. Form to pizzabunde på bageplader beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne og sprøde. 3. SYLTEDE RØDLØG: Pil rødløget, og skær det i både. Bland rødløg med eddike, honning, peberkorn og laurbærblade i en lille gryde, og varm op til kogepunktet. Tag straks af varmen, og hæld indholdet i et skoldet syltetøjsglas. 4. HUMMUS: Blend kikærter, tahin, olie, citronsaft, presset hvidløg, spidskommen og salt sammen i en foodprocessor eller minihakker. Tilsæt vand, indtil du opnår den ønskede konsistens, og smag hummussen til. 5. SERVERING: Top bundene med hummus, syltede rødløg, ærter og ærteskud, og servér.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Ovnstegt safrankylling og spidskålssalat med dadler – Få opskriften her

Onsdag: Æggekage med grøntsager og bresaola – Få opskriften her

Torsdag: Asiatisk mangosalat med spicy tigerrejer – Få opskriften her

Fredag: Nem pulled pork-burger med coleslaw – Få opskriften her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også