Falafelbøffer
Hovedretter

Falafelbøffer med couscoussalat og yoghurtdip

Falafler bliver bedst med kikærter, som har stået i blød natten over og ikke har været kogt. Her får du opskriften på falafelbøffer med couscoussalat og yoghurtdip

Falafelbøffer med couscoussalat og yoghurtdip 

Tid: 30 minutter. Udblødning, kikærter: Ca. 20 timer
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
200 g tørrede kikærter
1 løg 
3 fed hvidløg
2 kartofler
1 håndfuld bredbladet persille
2 spsk. citronsaft
3 spsk. lys tahin (sesampasta)
1 spsk. stødt spidskommen
1 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
lidt olivenolie
 
 
COUSCOUSSALAT
4 dl couscous
saft og revet skal af 1 usprøjtet citron
3 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber 
10 tørrede abrikoser
50 g ristede saltede pistacienødder
1 håndfuld mynte
1 håndfuld bredbladet persille
 
YOGHURTDIP
1 dl yoghurt naturel
½ dl lys tahin (sesampasta)
saft af ½ citron
1-2 fed hvidløg
salt og friskkværnet peber
 
PRØV OGSÅ: I stedet for falafelbøffer kan du prøve falafel på pitabrød med rødløg og hvidløgsmyntecreme
 

Opskrift - sådan laver du falafelbøffer med couscoussalat og yoghurtdip 

 
1. Sæt kikærter i blød i vand i 20 timer. Hæld vandet fra, og skyl dem. Tænd ovnen på 175°. Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Skrub kartoflerne, og riv dem fint. Bland løg, hvidløg og kartofler med kikærter, persille, citronsaft, tahin, spidskommen, salt og bagepulver i en foodprocessor. Kør maskinen, så massen samler sig til en grov dej. Fugt hænderne med olie, og form bøffer. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og bag bøfferne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne og sprøde.
 
2. YOGHURTDIP: Rør alle ingredienserne til dippen sammen, og smag til med salt og peber.
 
3. SALAT: Hæld 8 dl kogende vand over couscoussen, og lad den stå i 10 minutter. Tilsæt citronsaft og citronskal, olie, salt og peber, og rør rundt. Skær abrikoser i skiver, og hak pistacienødder. Hak mynte og persille. Bland det med couscous.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Linsegryde med bagt aubergine og kyllingekødboller – Få opskriften her

Onsdag: Grillet laks med polenta og jordbærsalsa – Få opskriften her

Torsdag: Risotto med squash, asparges og citron – Få opskriften her

Fredag: Oksekødslasagne med polentaplader – Få opskriften her