laks
Hovedretter

Dampet laks og quinoasalat med mango og mynte

Madplan for uge 36: Ugens tirsdagsopskrift er dampet laks og quinoasalat med mango og mynte. Få opskriften her

Dampet laks og quinoasalat med mango og mynte til 4 personer

Quinoa har en let nøddeagtig smag og er særdeles næringsholdigt og så passer det perfekt til laks

Tid: 20 minutter. Ovntid: 20 minutter.
 
DET SKAL DU BRUGE
600 g laksefilet 
salt og friskkværnet peber
 
QUINOASALAT MED MANGO OG MYNTE
3 dl sort quinoa
1 mango
6 spsk. friskhakket mynte
500 g friske ærter i bælg
 
DRESSING
¾ dl rapsolie
½ dl æbleeddike
2 spsk. flydende honning
salt og friskkværnet peber
 
TIL SERVERING
evt. skovsyre
groft brød
 

Opskrift - sådan laver du dampet laks og quinoasalat med mango og mynte 

 
1. Laks: Læg laksen på en bageplade beklædt med bagepapir, og krydr med salt og peber. Steg den i en 180° varm ovn i 20 minutter. Tag laksen ud, fjern skindet, og pluk laksen i mindre stykker.
 
2. Quinoasalat med mango og mynte: Skyl og kog quinoa efter anvisningen på pakken. Lad den køle af på et stort fad. Skær mangoen i 2 dele uden om stenen. Skræl mangoen, og skær den i tern. Hak mynte fint. Bælg ærterne. Bland mango, mynte og ærter sammen med quinoa.
 
3. Dressing: Rør olie sammen med eddike og honning. Krydr med salt og peber, og vend dressingen over quinoasalaten.
 
4. Servering: Fordel laksen oven på quinoasalaten, og pynt evt. med skovsyre. Servér groft brød til.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Burgere med lam og kikærter - Få opskriften her

Onsdag: Pizza med æg, pancetta og rosmarin - Få opskriften her

Torsdag: Kylling med chorizo i tortillapandekager - Få opskriften her

Fredag: Oksekød på spyd og coleslaw med rygeostdressing - Få opskriften her