kyllingelår
Hovedretter

Citrusmarinerede kyllingelår med bagte gulerødder

Hvis du har tid, så lad kyllingelårene trække i citrusmarinaden natten over - så får du det møreste kød. Her får du opskriften på citrusmarinerede kyllingelår med bagte gulerødder

Citrusmarinerede kyllingelår med bagte gulerødder 

Tid: 35 minutter. Ovntid: 45 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
700 g kyllingelår
3 fed hvidløg
skal og saft af 1 usprøjtet appelsin
skal og saft af 1 usprøjtet citron
1 spsk. olivenolie
3 spsk. tahin (sesampasta)
salt og friskkværnet peber
 
 
BAGTE GULERØDDER
1 kg gulerødder 
1 spsk. honning
2 spsk. olivenolie
2 spsk. balsamicoeddike
2 tsk. birkesfrø
salt og friskkværnet peber
2 spsk. nigellafrø
 
Giv et gaveabonnement på femina i julegave - lige nu sparer du 30%. Klik her >
 
TIL SERVERING
50 g rucola
1 håndfuld rosiner
1 håndfuld mynteblade
godt brød
 
PRØV OGSÅ: Sesamstegt kyllingelår og grillet grøntsagssalat
 

Opskrift - sådan laver du citrusmarinerede kyllingelår med bagte gulerødder 

 
1. Tænd ovnen på 175° (varmluft). Dup kyllingelårene tørre. Pil og riv hvidløg. Riv skallen af appelsin og citron, og pres saften af begge frugter. Bland hvidløg, skal og saft i en skål, og rør det sammen med olivenolie, tahin, salt og peber. Vend kyllingelårene i marinaden, og lad dem trække i mindst 30 minutter på kølgerne længere.
 
2. BAGTE GULERØDDER: Skrub eller skræl gulerødderne, og skær dem i halve eller kvarter, så de har samme tykkelse. Fordel gulerødderne i et ovnfast fad. Rør honning, olie, balsamico, birkesfrø, salt, peber og nigellafrø sammen. Hæld det over gulerødderne, og vend rundt. Sæt gulerødderne i ovnen i 45 minutter, til de er flot gyldne.
 
3. Fordel kyllingelårene i et ovnfast fad, og steg dem i ovnen i ca. 25 minutter, til de er gennemstegte og flot gyldne.
 
4. SERVERING: Anret kyllingelårene på et fad med rucola, og drys med rosiner og mynte. Servér med bagte gulerødder og brød.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Æggekage med squash, spinat og gedeost – Få opskriften her

Onsdag: Sprødstegt kulmule med græskar og fennikel – Få opskriften her

Torsdag: Pitabrød med lammefrikadeller og ristet blomkål – Få opskriften her

Fredag: Blomkåls-pizza med serrano og mozzarella – Få opskriften her

Læs mere om: