kylling
Mad

Citrus-kylling og lun salat med græskar og blomkål

29. marts 2022
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Efter en halv times arbejde i køkkenet kan du glæde dig til saftig kylling med citrussmag, sprødt skind, cremet tahinsauce og en lun og mættende salat. Her får du opskriften på citrus-kylling og lun salat med græskar og blomkål
1 t og 0 min4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 hel kylling
  • 3 fed hvidløg
  • 2 usprøjtede appelsiner
  • 2 usprøjtede citroner
  • 3 spsk. tahin
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 håndfuld timiankviste
  • salt og friskkværnet peber

LUN SALAT MED GRÆSKAR OG BLOMKÅL

  • 1 blomkål
  • ½ hokkaidogræskar
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt
  • 150 g blød feta, f.eks. Arla Puck
  • ½ granatæble
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • ½ portion dukkah (fra tirsdagens opskrift)

1. Tænd ovnen på 175°. Dup kyllingen tør, og læg den i et ovnfad eller en tærteform. Pil og riv hvidløg. Skyl og riv skallen af appelsiner og citroner. Bland hvidløg, appelsinskal og citronskal og saft af 1 citron og 1 appelsin i en skål. Tilsæt tahin, olie, timianblade, salt og peber, og rør det sammen til en marinade. Hæld marinaden over kyllingen, og smør den godt ind. Skær den resterende citron og appelsin i skiver, og læg dem rundt om kyllingen. Steg kyllingen i ovnen i ca. 60 minutter, indtil den er gylden og gennemstegt.

2. LUN SALAT MED GRÆSKAR OG BLOMKÅL: Rens blomkålen, og skær den i små buketter. Skyl græskarret, og fjern kernerne. Skær græskarret i tern (lad bare skallen være), og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir sammen med blomkålsbuketterne. Dryp olie over, drys med salt, og bag dem i ovnen i ca. 40 minutter, til de er møre og let sprøde. Fordel græskar og blomkål på et salatfad. Drys med smuldret feta, granatæblekerner, grofthakket persille og dukkah.

TIP: Erstat evt. dukkah med ristede græskarkerner.

Læs også