butternutsquash
Mad

Chilifyldte butternutsquash

17. februar 2022
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Tricket til en god chili con carne er at give den stærke smag modspil fra sødme og fedme. Det får den her fra mørk chokolade og bagt græskar. Chilien kan serveres i skåle på helt klassisk vis, men jeg holder af at fylde den i de tomme butternut-skaller og gratinere den. Her får du opskriften på chilifyldte butternutsquash
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 små butternutsquash
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 lille frisk rød chili (eller 1 tsk. tørrede chiliflager)
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ spsk. røget paprika
  • 1 tsk. kanel
  • ½ spsk. spidskommen
  • salt og friskværnet peber
  • 400 g hakket oksekød
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 140 g koncentreret tomatpuré
  • 30 g mørk chokolade
  • 3 spsk. rødvinseddike
  • 1 dåse kidneybønner
  • 200 g cheddar
  • bredbladet persille

Tænd ovnen på 200°. Halvér butternutsquashene på langs, og fjern kernerne. Skær tern i græskarkødet ved at skære snit på langs og tværs uden at skære gennem skallen. Pensl overfladen med olie, og placér dem på en bageplade med bagepapir med skallen nedad. Bag dem i ovnen i 40 minutter, indtil de er møre. Pil og hak løget fint. Pil og pres hvidløg. Rens og hak chilien. Svits løg, hvidløg og chili i olie i en gryde. Tilsæt paprika, kanel, spidskommen, salt, peber og oksekød. Lad kødet blive brunt, og tilsæt hakkede tomater og tomatpuré. Bring blandingen i kog. Tilsæt chokolade, rødvinseddike og kidneybønner, og lad gryden simre, indtil butternutsquashene er bagt færdige. Brug en ske og frigør græskarkødet fra de bagte butternutsquash. Kom græskarkødet i gryden, og lad retten simre et par minutter mere. Smag til, og anret chili con carne i butternutskallerne. Top med revet cheddar, og bag de chilifyldte butternutsquash i ovnen i 10 minutter, indtil osten er gylden og sprød. Top med grofthakket persille, og servér.

Læs også