gnocchi
Hovedretter

Butterbean-gnocchi med pesto og asparges

Det er både hurtigere og mere mættende, når du udskifter kartofler med butterbeans i din hjemmelavede gnocchi. Her får du opskriften på butterbean-gnocchi med pesto og asparges

Butterbean-gnocchi med pesto og asparges 

Tid: 30 minutter 
Antal personer: 4 
 
DET SKAL DU BRUGE
2 dåser butterbeans
2 æg
2 dl hvedemel + mel til udrulning
1 knsp. salt
 
 
TIL SERVERING
2 spsk. smør til stegning
1 bundt grønne asparges
1 glas grøn pesto
75 g rucola
friskhøvlet parmesan
 
PRØV OGSÅ: Gnocchi med chorizo, tomater og ricottacreme

Opskrift - sådan laver du butterbean-gnocchi med pesto og asparges 

 
1. Skyl butterbeans i en sigte. Kør dem i en foodprocessor sammen med æg, indtil du får en helt jævn masse. Tilsæt mel og salt, og kør maskinen igen, så massen samler sig til en smidig dej. Del dejen i 8 stykker. Drys mel på bordet, og rul stykkerne ud i lange pølser. Skær dem i mindre bidder, og brug en gaffel til at trykke bidderne let sammen, så de får et fint mønster. Bring en gryde med letsaltet vand i kog, og tilsæt gnocchi. Kog i 3-4 minutter, til de flyder til overfladen og føles faste. Afdryp i en sigte.
 
2. SERVERING: Smelt smørret på en stor pande, og steg de afdryppede gnocchi i ca. 10 minutter, til de bliver let gyldne. Skyl aspargesene, knæk bunden af, og skær aspargesene i mindre stykker. Steg apsarges sammen med gnocchi i de sidste 5 minutter af stegetiden. Hæld pandens indhold i en skål, og vend det i pesto. Tilsæt skyllet rucola og parmesanflager, og vend rundt. Servér straks.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Kyllingelår med nye kartofler og gulerodssalat med hindbær – Få opskriften her

Onsdag: Pink salat med gedeost-crostini – Få opskriften her

Torsdag: Moules Frites med søde kartofler – Få opskriften her

Fredag: Braiserede spoleben med nye kartofler og ærter – Få opskriften her