Burger med kalv, avocado og syltede rødløg
Mad

Burger med kalv, avocado og syltede rødløg

17. februar 2022
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
En klassisk café-burger, du selv kan lave. Her får du opskriften på burger med kalv, avocado og syltede rødløg
4 personer
Tid i alt 40 min

Burger

  • 600 g hakket kalvekød
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. herbes de Provence-krydderi, f.eks. fra Urtekram
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. smør + 1 spsk. 
  • olivenolie til stegning
  • 250 g frisk mozzarella
  • 4 grove boller
  • 1 glas tomatpesto
  • grøn salat
  • 2 avocadoer
  • 2-4 kviste bredbladet persille

Syltede rødløg

  • 2 rødløg
  • 1 dl eddike
  • 1 dl sukker
  • 1 spsk. salt
  • friskkværnet peber
  • 1 tsk. fennikelfrø

Burger med kalv, avocado og syltede rødløg

Den gode café-burger får ekstra smag med tomatpesto og syltede rødløg

  1. Kalvebøffer: Rør kødet sammen med sennep, Provence-krydderi, salt og peber. Form kødet til 1-1½ cm tykke bøffer. Varm smør og olie op på en pande, og steg bøfferne i 3 minutter på hver side. Læg skiver af mozzarella på toppen af hver bøf, mens den steger færdig.
  2. Syltede rødløg: Pil løgene, og skær dem i tynde både. Kog de øvrige ingredienser op i en gryde, til sukker og salt er opløst. Læg løgene i et patentglas, og hæld lagen over.
  3. Severing: Lun bollerne, og smør dem med tomatpesto. Skyl salaten; læg den på underbollen, og læg bøffen med mozzarella ovenpå. Halvér avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver.
  4. Top bøfferne med avocado, syltet rødløg og persille, og læg overbollen

TIP: De syltede rødløg kan holde sig mindst en uge i køleskabet.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Elsker du burgere? Vi har samlet 8 opskrifter på lækre burgere - med og uden kød.

Læs også