svinekæber
Hovedretter

Braiserede svinekæber med rodfrugtmos

Svinekæber er dejlig gæstemad, der let kan forberedes, inden gæsterne ankommer. Her får du opskriften på braiserede svinekæber med rodfrugtmos

Braiserede svinekæber med rodfrugtmos 

Tid: 1 time. Ovntid: 2-3 timer
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
12 svinekæber
2 løg
4 fed hvidløg
4 gulerødder
2 æbler
1 spsk. smør til stegning
1 bundt timian (gem lidt til pynt)
4 dl hvidvin
½-1 l hønsebouillon
50 g koldt smør
 
 
RODFRUGTMOS
1 kg blandede rodfrugter 
20 g smør
1 dl mælk
salt og friskkværnet peber
 
Giv et gaveabonnement i julegave! Vælg imellem 17 forskellige blade - f.eks. FEMINA. Klik her for at læse mere
 
RISTEDE RODFRUGTER
½ kg blandede rodfrugter
olivenolie
salt
 
PRØV OGSÅ: Svinekæber med polenta og ristet rosenkål
 

Opskrift - sådan laver du braiserede svinekæber med rodfrugtmos 

 
1. Puds svinekæberne fri for hinder (eller bed din slagter om at gøre det), og dup dem tørre med køkkenrulle. Tænd ovnen på 150°. Pil løg og hvidløg. Skær løg i både. Skær gulerødder i grove skiver. Skyl æbler, og skær dem i kvarter. Brun svinekæberne på alle sider i smør i en stor gryde med låg, som kan tåle at komme i ovnen bagefter. Tag svinekæberne op, og tilsæt timian, løg, hvidløg, grøntsager og æbler. Steg, til løgene begynder at tage farve, og tilsæt svinekæberne igen. Hæld hvidvin og bouillon i gryden, så det dækker, og bring i kog. Læg låg på, og sæt retten i ovnen i 2 timer, til svinekæberne er helt møre. Tag kæberne op, og si saucen over i en mindre gryde. Kassér alle grøntsagerne. Bring saucen i kog, og lad den koge ind i ca. 30 minutter, indtil den begynder at tykne. Tilsæt koldt smør, og rør til en blank sauce.
 
2. RISTEDE RODFRUGTER: Skru ovnen op på 200°. Skrub eller skræl rodfrugterne. Skær dem i små tern, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend rodfrugterne i olie, drys med salt, og bag dem i ovnen i 20 minutter, til de er flot gyldne.
 
3. RODFRUGTMOS: Skræl rodfrugterne, og skær dem i grove tern. Kog dem i vand i 20 minutter i en gryde, til de er møre. Hæld vandet fra gryden. Mos rodfrugterne med en kartoffelmoser eller stavblender. Tilsæt smør og lun mælk undervejs. Smag til med salt og peber.
 
4. Lun svinekæberne i den varme sauce, og servér med rodfrugtmos. Pynt med ristede rodfrugter og evt. lidt frisk timian, og dryp med sauce.
 
TIP: Køb svinekæber hos din slagter. Bestil dem gerne en dag i forvejen.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Polentapande med svampe og spejlæg – få opskriften her

Tirsdag: Linsesalat med kylling, aubergine og friske figner – få opskriften her

Onsdag: Blomkålsbøffer med ovnkartofler og avocado-mayo – få opskriften her

Torsdag: Luksussalat med varmrøget laks – få opskriften her