blomkålswrap
Hovedretter

Blomkålswrap med laks og rødkål

Spis dig godt mæt i de super sunde wraps. Her får du opskriften på blomkålswrap med laks og rødkål

Blomkålswrap med laks og rødkål

(1 portion)
 
DET SKAL DU BRUGE
saft af ½ økocitron
100 g røget laks (ca. 4 skiver)
6 blomkålsbuketter (ca. 1 dl finthakket blomkål)
2 æg
1 spsk. mandelmælk
1 spsk. havregryn
salt og peber
skal af ½ økocitron
¹/³ banan
½ tsk. kokosolie
1 dl fintsnittet rødkål
1 lille agurk
 
 
DRESSING
2 spsk. skyr 0,2 %
1 tsk. wasabipasta
 
PRØV OGSÅ: Skift blomkålswrap ou med de lækreste rødkålswraps med grøn humus og kylling
 

Opskrift - sådan laver du blomkålswrap med laks og rødkål

 
1. Pres en halv citron ud over laksen, og lad den stå og marinere i køleskabet, indtil du skal bruge den. Hak blomkålen meget fint i hånden eller med en stavblender, eller kør den i en foodprocessor. Pisk æggene i en stor skål, og tilsæt blomkål, mandelmælk, havregryn, salt og peber. Riv skallen af en halv citron ned i skålen, og kom også en lille smule citronsaft i. Mos bananen, og kom bananmosen i skålen. Kom kokosolie på en varm pande, del dejen i to, og steg pandekager på panden, én ad gangen. Steg først den ene side, til den er gylden; vend, og steg så den anden side. Læg pandekagerne på en tallerken. Skær rødkål og agurk i lange strimler.
 
2. DRESSING: Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smør dressing på pandekagerne. Læg laks, rødkål og agurk på pandekagerne, og rul dem sammen til wraps.
 
KOKOSOLIE
I dag er det blevet belyst, at nogle former for fedt er sundt, i modsætning til hvad man tidligere troede. Selv om det delvist er et modelune, at netop kokosolie er blevet meget populært som stegemiddel, er det også med god grund. Kokosolie indeholder store mængder mættet fedt. Den regulerer blodsukkeret, hjælper dig til at føle dig mere kvik og vågen, kan lindre ondt i hals-en, ørepine og infektioner, forbedrer immunforsvaret, hjælper dig med at få en bedre fordøjelse, og den har dokumenteret positiv virkning ved milde former for Alzheimers sygdom. Kokosolien bliver flydende, når den er over 25°, ellers er den fast i konsistensen.
 
Energi pr. portion – 417 kcal
Protein – 40 g
Kulhydrat – 17 g
Fedt – 21 g
Kostfibre – 2,8 g