blomkålsbøffer
Hovedretter

Blomkålsbøffer med ovnkartofler og avocado-mayo

Prøv at udskifte hakkebøffen med en sprød og saftig grøntsagsversion lavet med blomkål og butterbeans. Få opskriften på blomkålsbøffer med ovnkartofler og avocado-mayo

Blomkålsbøffer med ovnkartofler og avocado-mayo 

Tid: 35 minutter. Ovntid: 20 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
1 blomkål 
2 løg
1 spsk. olivenolie
1 dåse butterbeans
1 lille håndfuld bredbladet persille
salt og friskkværnet peber
 
 
OVNKARTOFLER
1 kg kartofler
2 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
Giv et gaveabonnement på femina i julegave - lige nu sparer du 30%. Klik her >
 
AVOCADO-MAYO
1 moden avocado
3 spsk. god mayonnaise 
1-2 fed hvidløg
saft af ½ citron
salt og friskkværnet peber
1 lille håndfuld dild
1 lille håndfuld bredbladet persille
 
LÆS OGSÅ: Blomkålsbøffer med spicy dressing og quinoa-tabbouleh

 

Opskrift - sådan laver du blomkålsbøffer med ovnkartofler og avocado-mayo 

 
1. Tænd ovnen på 200°. Skær blomkål og løg i tynde skiver, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, og sæt bagepladen i ovnen i ca. 15 minutter, indtil blomkål og løg er gyldne.
 
2. OVNKARTOFLER: Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i både. Fordel kartoffelbådene på en bageplade med bagepapir, og vend dem med olie, salt og peber. Bag dem i 30 minutter, til de er gyldne og sprøde.
 
3. Hæld vandet fra butterbeans, og blend dem med bagt blomkål og løg, persille, salt og peber i en blender til en klistret, stadig grov masse. Form til bøffer, og læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i 20 minutter, til de er sprøde.
 
4. AVOCADO-MAYO: Mos avocadokød, mayonnaise, presset hvidløg, citronsaft, salt og peber med en stavblender. Tilsæt dild og persille, og blend igen.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Polentapande med svampe og spejlæg – få opskriften her

Tirsdag: Linsesalat med kylling, aubergine og friske figner – få opskriften her

Torsdag: Luksussalat med varmrøget laks – få opskriften her

Fredag: Braiserede svinekæber med rodfrugtmos – få opskriften her