salat
Hovedretter

Bistro-salat med pocheret æg

Æggeblommen i pocherede æg må gerne flyde lidt ud, når man skærer hul i ægget. Her får du opskriften på bistro-salat med pocheret æg

Bistro-salat med pocheret æg til 4 personer

Tid: 30 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE
200 g bacon
4 skiver landbrød
1 spsk. olivenolie til stegning
1 radicchiosalat
1 julesalat
1 hjertesalat
1 frisésalat
1 rødløg
100 g valnødder
 
SENNEPSDRESSING
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. honning
1 spsk. balsamicoeddike
5 spsk. olivenolie
 
POCHEREDE ÆG
4 æg
2 l vand
1 spsk. eddike
 
PRØV OGSÅ: Salat med tun, edamamebøller, fennikel og æg
 

Opskrift - sådan laver bistro-salat med pocheret æg 

 
1. Skær bacon i mindre stykker, og steg dem sprøde på en pande. Læg dem på fedtsugende papir, og tør panden af. Bræk brødet i grove stykker, og steg dem sprøde i olie på panden. Bræk bladene fra salathovederne, og skyl og tør dem. Pil og skær rødløg i tynde både. Hak valnødder groft. Bland salaterne sammen i stor skål med bacon, brødcroutoner, rødløg og valnødder.
 
2. SENNEPSDRESSING: Rør sennep sammen med honning og balsamico. Rør olien i lidt efter lidt, til dressingen får en cremet ­konsistens. Vend salaten rundt med dressingen.
 
3. POCHERET ÆG: Slå 1 æg ud i en kop. Kog vandet op i en gryde, og tilsæt eddike. Skru ned for varmen, så vandet bare simrer. Pisk vandet rundt med et piskeris, til der skabes en hvirvel i vandet. Vend ægget ned midt i hvirvlen, så hviden samler sig om blommen. Pochér ægget i 3 minutter. Tag ægget op med en hulske. Skær eller klip eventuelle trevler af. Lav de næste 3 æg på samme måde. Servér pocherede æg oven på salaten.
 
TIP: Køb færdige brødcroutoner, hvis det skal gå lidt hurtigere.