Bagt risotto med svampe og bacon
Aftensmad

Bagt risotto med svampe og bacon

21. december 2016Opdateret 9. april
af Marie Melchior
Gør risotto til verdens nemmeste ret ved at tilberede den i ovnen. Her får du opskriften på bagt risotto med svampe og bacon

Det skal du bruge (4 pers)

  • 1 fed hvidløg
  • 1 skalotteløg
  • 150 g markchampignoner
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 200 g bacontern
  • 150 g risottoris
  • ½ l varm kyllingebouillon
  • 100 g frisk babyspinat
  • 50 g friskrevet parmesan
  • 25 g smør
  • Salt, peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180°. Pil og hak hvidløg og skalotteløg.
  2. Rens champignonerne, skær stokken væk, og hak champignonerne groft.
  3. Steg løg og hvidløg klare i olie i en gryde.
  4. Tilsæt champignonerne, og steg videre, til de får farve.
  5. Tilsæt bacon, og steg den gylden.
  6. Fordel risene i en lille bradepande.
  7. Hæld varm bouillon over, og fordel svampeblandingen øverst.
  8. Dæk bradepanden til med alufolie, og bag retten i ovnen i 35-40 minutter, til risene er møre, men stadig har en lille smule bid.
  9. Tag fadet ud af ovnen.
  10. Skyl og tør babyspinat. Bland parmesan og smør i risottoen, og top med spinat.
  11. Krydr med salt og peber, og servér straks.

Se flere opskrifter på risotto her.

Læs også