Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Aftensmad
Bagt risotto med svampe og bacon
21. december 2016
Opdateret 9. april
af Marie Melchior
Gør risotto til verdens nemmeste ret ved at tilberede den i ovnen. Her får du opskriften på bagt risotto med svampe og bacon
Det skal du bruge (4 pers)
1 fed hvidløg
1 skalotteløg
150 g markchampignoner
1 spsk. olivenolie til stegning
200 g bacontern
150 g risottoris
½ l varm kyllingebouillon
100 g frisk babyspinat
50 g friskrevet parmesan
25 g smør
Salt, peber
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180°. Pil og hak hvidløg og skalotteløg.
Rens champignonerne, skær stokken væk, og hak champignonerne groft.
Steg løg og hvidløg klare i olie i en gryde.
Tilsæt champignonerne, og steg videre, til de får farve.
Tilsæt bacon, og steg den gylden.
Fordel risene i en lille bradepande.
Hæld varm bouillon over, og fordel svampeblandingen øverst.
Dæk bradepanden til med alufolie, og bag retten i ovnen i 35-40 minutter, til risene er møre, men stadig har en lille smule bid.
Tag fadet ud af ovnen.
Skyl og tør babyspinat. Bland parmesan og smør i risottoen, og top med spinat.
Krydr med salt og peber, og servér straks.
Se flere opskrifter på risotto her.
Opskrifter på risotto
Andre lækre opskrifter
Aftensmad
Aftensmad
Risotto med artiskok
Aftensmad
Aftensmad
Burger med laksebøffer
Aftensmad
Aftensmad
Halloumi-burger med avocado og løg
Aftensmad
Aftensmad
Lammekølle med hvidløg og salvie
Læs også