pasta bolognese
Hovedretter

Bagt pasta bolognese

Giv den sædvanlige kødsauce et ekstra skud luksus ved at bage hele herligheden i ovnen og toppe med smeltet mozzarella. Her får du opskriften på bagt pasta bolognese

Bagt pasta bolognese 

Tid: 25 minutter. Simretid: 30 minutter. Ovntid: 20 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
2 løg
4 fed hvidløg
3 stængler bladselleri 
olie til stegning
500 g hakket oksekød
1 spsk. tørret oregano
½ spsk. tørret timian
salt og friskkværnet peber
1 dåse hakkede tomater
140 g tomatpuré 
1 dl rødvin eller 3 spsk. rødvinseddike
400 g pastapenne 
2 kugler frisk mozzarella
 
 
TIL SERVERING
groft brød
75 g rucola
olivenolie
 
PRØV OGSÅ: Timm Vladimirs klassiske opskrift på ægte italiensk pasta bolognese 
 

Opskrift - sådan laver du bagt pasta bolognese

 
1. Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Rens og snit bladselleri. Steg det hele i olie i en stor gryde, til løgene er klare. Tilsæt oksekød, krydderier, salt og peber, og steg, til kødet er brunet. Hæld hakkede tomater, tomatpuré og rødvin i gryden, og rør godt. Lad kødsaucen simre i mindst 30 minutter, og smag til med salt og peber. 
 
2. Tænd ovnen på 175°. Kog pastaen al dente efter anvisningen på pakken, og vend den i kødsaucen. Hæld det hele i et ovnfast fad, og fordel mozzarella ovenpå. Bag retten i ovnen i 20 minutter, til osten er gylden. Servér med groft brød, og top med skyllet rucolasalat dryppet let med olie.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Linse-kebabspyd med perlespeltsalat – få opskriften her

Onsdag: Mandelpaneret kylling og ærtesalat med melon – få opskriften her

Torsdag: Hvidvinsdampet torsk og kartoffelsalat med rabarber – få opskriften her

Fredag: Fuldkornsrisotto med spinat, radiser og sprød serranoskinke – få opskriften her