mangosalat
Hovedretter

Asiatisk mangosalat med spicy tigerrejer

Denne salat er både frisk, eksotisk og mættende på samme tid. Her får du opskriften på asiatisk mangosalat med spicy tigerrejer

Asiatisk mangosalat med spicy tigerrejer 

Tid: 30 minutter. Marinering: 2-24 timer.
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
500 g tigerrejer, optøede
 
 
MARINADE
1 stor spsk. sambal oelek 
5 spsk. olivenolie
4 spsk. fiskesauce
3 fed hvidløg
saft af ½ limefrugt
 
SALAT
75 g babyspinat
150 g frosne edamamebønner
1 mangofrugt 
2 avocadoer
1 bundt radiser
1 bundt mynte
¾ dl peanuts
 
PEANUTDRESSING
1 fed hvidløg
saft af 1 limefrugt
2 store spsk. peanutbutter
1 spsk. fiskesauce
1 spsk. sesamolie (eller olivenolie)
2-4 spsk. vand
 
PRØV OGSÅ: Lynstegt kylling med grøntsager og mangosalat
 

Opskrift - sådan laver du asiatisk mangosalat med spicy tigerrejer 

 
1. MARINADE: Rengør rejerne, og lad halen blive på. Bland alle ingredienserne til marinaden, og lad rejerne marinere i mindst 2 timer på køl – gerne natten over.
 
2. PEANUTDRESSING: Pil og pres hvidløg. Rør det sammen med limesaft, peanutbutter, fiskesauce og sesamolie. Tilsæt vand, indtil du opnår en flydende konsistens.
 
3. SALAT: Skyl og tør spinat, og fordel den på et fad. Hæld kogende vand over edamamebønner i en sigte, og fordel dem over salaten. Skær mango og avocadoer i skiver. Snit radiserne i tynde skiver. Hak mynte. Fordel det hele over salaten, dryp dressing over, og top med peanuts.
 
4. Varm en wok op uden fedtstof. Steg rejerne ved høj varme i nogle minutter, indtil de skifter farve og er gennemstegte. Fordel dem over salaten, og servér straks.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Falafel-pizza med hummus og syltede rødløg – Få opskriften her

Tirsdag: Ovnstegt safrankylling og spidskålssalat med dadler – Få opskriften her

Onsdag: Æggekage med grøntsager og bresaola – Få opskriften her

Fredag: Nem pulled pork-burger med coleslaw – Få opskriften her