laks
Mad

Asiatisk jordskokkefad med laks

17. februar 2022
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Saftig laks og nøddeagtige jordskokker udgør en farligt god kombination. Her har fisken fået et asiatisk tvist med en af mine yndlingssaucer, en spicy og smagfuld peanutbuttersauce. Her får du opskriften på asiatisk jordskokkefad med laks
25 min4 personer
Tid i alt 40 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g laksefilet
  • 750 g jordskokker
  • 3 fed hvidløg
  • 2 cm frisk ingefær
  • den fede del af 1 dåse kokosmælk (se TIP)
  • 3 spsk. peanutbutter
  • 2-3 tsk. rød karrypasta
  • 3 spsk. fiskesauce
  • saft af ½ limefrugt

TIL SERVERING

  • 1 dl saltede peanuts
  • frisk koriander
  • evt. kogte jasminris

PRØV OGSÅ: Varmrøget laks med bagte rødbeder og bønnesalat

Opskrift - sådan laver du asiatisk jordskokkefad med laks

1. Tænd ovnen på 200°. Del laksefileten i 4 stykker. Skrub eller skræl jordskokkerne; skær dem i ½ cm tykke skiver, og fordel dem i et ovnfast fad. Pil hvidløg, skræl ingefær, og riv begge dele fint. Pisk hvidløg og ingefær sammen med kokosmælk, peanutbutter, karrypasta, fiskesauce og limesaft i en skål. Hæld blandingen over jordskokkerne, og vend rundt, så det fordeler sig. Læg de 4 stykker laks i fadet, og dæk dem delvist med jordskokker. Steg retten i ovnen i 25 minutter, indtil laksen er gennemstegt, og jordskokkerne er møre og sprøde.

Læs også