andesauce
Hovedretter

Andesauce

Der er masser af smag i den lækre sauce, der er lavet på stegesky og andefond og tilsat en smule fløde. Her får du opskriften på den perfekte andesauce

Andesauce

Tid: 30 minutter. Kogetid: ca. 40 minutter i alt
Antal personer: 6-8
 
DET SKAL DU BRUGE
indmad og hals fra anden
25 g smør til stegning
1 l andefond
½ løg
4 kviste timian
ca. ¼ l stegesky fra anden
2½ dl piskefløde
evt. lidt madeira
lidt majsstivelse, f.eks. Maizena
evt. madkulør
evt. ribsgelé
 
PRØV OGSÅ: Glem ikke de brunede kartofler (der skal slæbes rundt i den lækre andesauce)
 

Opskrift - sådan laver du andesauce

 
1. Steg indmad og hals i smør i en gryde, og hæld fond ved. Pil løget, og skær det i skiver. Lad løg og timian simre med i gryden i ca. 30 minutter. Si herefter blandingen, og hæld den tilbage i gryden. Bring den i kog, og skum fedtet af. Hæld den i en skål, og stil den i køleskabet eller i fryseren. Tag fedtet fra, når det er stivnet.
 
2. Varm resten af blandingen op i en gryde sammen med stegeskyen fra anden. Bring det i kog, og smag til med piskefløde og evt. lidt madeira. Jævn saucen med lidt majsstivelse rørt ud i en smule vand, og tilsæt evt. madkulør og ribsgelé lige inden serveringen.
 
PRØV OGSÅ: Alle julens bedsteopskrifter til den perfekte julemiddag
 
Få opskriften på julens lækreste and herunder
 
And med svesker og appelsin til 6 personer
 
DET SKAL DU BRUGE
1 and (allerhelst en lille
øko-én af slagsen) ca. 2,8 kg
10 nelliker
3 økoappelsiner
75 g svesker, halverede
50 g blødt smør
flagesalt
 
Sådan laver du and med svesker
Tjek anden for fjerrester, og klip gerne lidt af fedtet fra ved gumpen, hvis den er meget fed. Sæt nellikerne i de to af appelsinerne. Skær dem i kvarter, og kom dem ind i anden sammen med sveskerne. Riv skallen på den sidste appelsin fint, og bland den med smørret. Pres saften af appelsinen over anden, gnid den med smørret, og drys med salt.
Luk anden til med lidt kødsnor eller en kødnål.
 
Sæt anden på en rist med en bradepande under. Sæt den ind i en kold ovn, og tænd ovnen på 150°. Lad anden stege i 3-3½ time.
Tjek ved låret, om den er færdig. Låret skal løsne sig fra resten af fuglen. Hvis skindet ikke er helt sprødt, kan du skrue helt op for ovnen og afslutte med grill de sidste minutter - hold øje med den, for det går pludselig hurtigt.
Lad anden trække i 15-20 minutter, inden du skærer den.
 
TIP: Du kan selvfølgelig også holde dig til at fylde anden med svesker og æbler. Det slår aldrig fejl
 
 
Læs mere om: