Andebryst i portvinssauce med kirsebær
Aftensmad

Andebryst i portvinssauce med kirsebær

17. februar 2022Opdateret 3. april
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Line Falck
Andebryst er mørt og lækkert kød, som kan spises året rundt, hvis du tilpasser tilbehøret til sæsonen, som her, i portvinssauce med kirsebær
-4 personer

INGREDIENSER

  • 2 andebryster
  • salt og friskkværnet peber

PORTVINSSAUCE TIL ANDEBRYST

  • 2 dl portvin
  • 2½ dl hønsebouillon
  • 125 g friske kirsebær
  • 4 stilke frisk timian
  • 30 g koldt smør

TIMIANKARTOFLER

  • 700 g små kartofler
  • 25 g smør + 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 4 stilke frisk timian
  • salt og friskkværnet peber

TILBEHØR:

  • 1 sølvbede

Opskrift – Sådan laver du andebryst i portvinssauce med kirsebær

  1. Rids fedtet på andebrysterne i tern. Steg dem med fedtsiden nedad på en tør, varm pande, til skindet er gyldent og sprødt. Vend dem, og steg dem i 3 minutter på kødsiden.
  2. Tag af varmen, og krydr med salt og peber. Steg kødet færdigt i en 190° varm ovn i 12 minutter. Lad kødet hvile i 8 minutter, inden det skæres i skiver.
  3. Portvinssauce: Kog panden af i portvin, og tilsæt bouillon. Fjern stenene fra kirsebærrene, og vend dem i saucen sammen med timianstilkene.
  4. Skru ned for varmen, og lad saucen simre, til den er kogt ind til ca. ¹⁄₃.
  5. Timiankartofler: Skyl kartoflerne, og kog dem knap møre i letsaltet vand.
  6. Smelt smør og olie på en pande, og rist kartoflerne, til de er gyldne. Drys med timian, salt og peber.
  7. Tilbehør: Skyl sølvbeden, skær den i aflange strimler, og læg dem ned i saucen i 2 minutter. Tag sølvbedestykkerne op af saucen.
  8. Portvinssauce, fortsat: Skær smørret i tern, og vend dem i saucen. Ryst panden, så smørret smelter.
  9. Servér andebryst med timiankartofler, sølvbede og portvinssauce.

Andebryst med sauce: Smovsemad, når det er allerbedst

Du kan stege det på panden eller i ovnen, grille det, langtidstilberede det i en sous-vide, eller servere en lækker, mør omgang confiteret and. Uanset hvordan and tilberedes, kommer man ikke udenom, at det er den ultimative smovsemad, der smager himmelsk året rundt.

Andebrystet i opskriften her serveres sammen med timiankartofler, sølvbeder og kronen på værket: en sødlig portvinssauce på kirsebær, der passer perfekt til det fede kød. Er du ikke lige til en sauce med kirsebær, kan du i stedet prøve en af vores andre lækre opskrifter med and.

Få flere opskrifter med andebryst her

Læs også