Hovedretter

Ærtesuppe med rejespyd og mynte

Denne uges hverdagsopskrifter er skoldhede supper lavet af friske råvarer. Her får du opskriften på ærtesuppe med rejespyd og mynte

Ærtesuppe med rejespyd og mynte til 4 personer

Bacon giver en god smag i ærtesuppen, men kan sagtens udelades, hvis du ønsker ren grøntsagssuppe.

INGREDIENSER TIL ÆRTESUPPE

6 forårsløg
2 fed hvidløg
3 skiver bacon
500 g fine ærter fra frost
olivenolie til stegning
1 dl hvidvin
1 l grøntsagsbouillon
salt og friskkværnet peber
1 dl piskefløde
 

REJESPYD TIL ÆRTESUPPE

500 g sorte tigerrejer (fra frost, optøede)
salt og friskkværnet peber
olivenolie
2 fed hvidløg
saft af 1 citron
tynde grillspyd
 

PYNT TIL ÆRTESUPPE

1 bundt frisk mynte
 

Opskrift - sådan laver du ærtesuppe med rejespyd og mynte

 
1. Ærtesuppe: Pil forårsløg og hvidløg fint. Skær bacon i strimler, og steg dem let sammen med forårsløg og hvidløg i olie i en gryde. Vend ærterne i, og lad dem stege med i et par minutter. Hæld hvidvin ved, og lad den dampe af. Tilsæt bouillon, og lad det hele simre under låg i 10-15 minutter.
 
2. Rejespyd: Tænd ovnen på 200°. Pil evt. skallen af rejerne. Sæt rejerne på grillspyddene, og pensl dem med en blanding af olivenolie og hakket hvidløg. Grill dem i ovnen i ca. 5 minutter. Dryp lidt citronsaft over dem lige inden servering.
 
3. Blend den færdige ærtesuppe, gerne med en stavblender direkte i gryden. Smag suppen til med salt og peber. Rør fløde i suppen, og varm den op. Servér ærtesuppensuppen med lidt plukket mynte på toppen og de grillede rejespyd som tilbehør.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Guldsuppe med græsk yoghurt og koriander - Få opskriften her

Thai-kokos-kyllinge-suppe - Få opskriften her

Rødbedesuppe med citronmelisse og bacon - Få opskriften her

Græskarsuppe med pancetta og salvie - Få opskriften her