Åben sandwich med hummus, chorizo og bagte tomater
31. marts 2022
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Opskriften på hummus giver en større portion, end du skal bruge – men hvem har nogensinde klaget over en god rest hummus? Her får du opskriften på en åben sandwich med hummus, chorizo og bagte tomater
30 min4 personer
Tid i alt 20 min
DET SKAL DU BRUGE
½ kg cherrytomater med stilk
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
150 g hel chorizopølse
1 dl blandede frø og kerner,
f.eks. solsikkekerner, chiafrø og græskarkerner
1 godt fuldkornsbrød,
gerne surdejsbrød
HUMMUS
2 dåser kikærter
½ dl tahin (sesampasta)
2 spsk. olivenolie
saft af 1 citron
2-3 fed hvidløg
3 tsk. stødt spidskommen
salt
1 dl vand
TILBEHØR
evt. grøn salat
Opskrift - Sådan laver du åben sandwich med hummus, chorizo og bagte tomater
Tænd ovnen på 175°. Skyl tomaterne uden at fjerne stilkene, og læg dem i et stort ovnfast fad. Dryp olivenolie over, og krydr med salt og peber. Bag tomaterne i ovnen i 15 minutter, og tag fadet ud.
Skær chorizopølsen i grove skiver, og drys dem over tomaterne. Sæt fadet i ovnen i yderligere 15 minutter, til chorizoskiverne er sprøde.
HUMMUS: Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem. Blend kikærter, tahin, olie, citronsaft, presset hvidløg, spidskommen og salt i en foodprocessor eller minihakker. Tilsæt gradvist vand, indtil du opnår en cremet konsistens. Smag hummussen til.
Fordel kerner og frø på en bageplade beklædt med bagepair, og sæt dem i ovnen i 5 minutter, til de bliver gyldne. Hak dem derefter groft, evt. i en minihakker.
Skær brødet i skiver, og fordel det på en bagerist. Rist brødskiverne i ovnen i ca. 5 minutter, til de er gyldne.
Smør brødet med hummus, og fordel tomater, chorizo og ristede frø og kerner over. Servér straks, evt. sammen med en simpel grøn salat.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.