tuntatar
Forretter

Tuntatar med urter og grøn salat

Nyd tataren som forret til gæstemiddagen eller som let aftensmad på en hverdag. Her får du opskriften på tuntatar med urter og grøn salat

Tuntatar med urter og grøn salat til 4 personer

Tid: 25 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE TIL TUNTATAR
400 g frisk tun (sushi-tun)
1 bundt frisk koriander
1 bundt frisk purløg
1 bundt frisk mynte
1 moden avocado
2 spsk. sesamfrø
saft af 2 limefrugter
2 spsk. sesamolie
1 spsk. fiskesauce
 
GRØN SALAT
1 romainesalathoved
3 spsk. olivenolie
1 spsk. hvidvinseddike
1 fed hvidløg
salt og friskkværnet peber
 
PRØV OGSÅ: Et godt alternativ til tuntatar kunne være denne opskrift på hvide asparges med skum og grillet tun - få opskriften her
 

Opskrift - sådan laver du tuntatar med urter og grøn salat

 
TILBEHØR
groft brød
 
1. TUNTATAR: Skær tunkødet i fine tern. Hak koriander, purløg og mynte. Skær avocadoen i fine tern uden skræl. Rør tun, krydderurter, sesamfrø og avocado sammen. Smag til med limesaft, sesamolie og fiskesauce. Fordel tataren i portionsforme, og stil dem i køleskabet.
 
2. GRØN SALAT: Skyl salaten, og skær den i tynde strimler. Rør olie, eddike og presset hvidløg sammen til en dressing, og smag til med salt og peber. Hæld dressingen over salaten.
 
3. SERVERING: Vend tuntataren ud af formene og direkte over på tallerkener. Servér med grøn salat og brød.
 
TIP: Bed om sushi-tun hos fiskehandleren, når den skal serveres rå. Alternativt kan du selv fryse frisk tun ned i 2 døgn, så får den kvalitet som sushi-tun.
 

PRØV OGSÅ: Fettuccine med frisk tun

Læs mere om: