Klassiske fiskeretter. Tuntatar med urter og grøn salat.
Mad

Tuntatar med urter og grøn salat

14. oktober 2021
af Mai Knauer
Foto: Betina Hastoft
Tuntatar med urter og grøn salat er en utrolig lækker ret at servere som forret til gæstemiddagen eller som en let aftensmad på en hverdag. Tuntatar kan laves på ingen tid, og smagen er mild og kosistensen lækker og mør.
4 personer
Tid i alt 25 min

Tuntatar

  • 400 g frisk tun (sushi-tun)
  • 1 bundt frisk koriander
  • 1 bundt frisk purløg
  • 1 bundt frisk mynte
  • 1 moden avocado
  • 2 spsk. sesamfrø
  • saft af 2 limefrugter
  • 2 spsk. sesamolie
  • 1 spsk. fiskesauce

Grøn salat

  • 1 romainesalathoved
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 1 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber

Tilbehør

  • groft brød

Sådan laver du tuntatar med urter og grøn salat

Tuntatar

  1. Skær tunkødet i fine tern.
  2. Hak koriander, purløg og mynte.
  3. Skær avocadoen i fine tern uden skræl.
  4. Rør tun, krydderurter, sesamfrø og avocado sammen.
  5. Smag til med limesaft, sesamolie og fiskesauce.
  6. Fordel tataren i portionsforme, og stil dem i køleskabet.

Grøn salat

  1. Skyl salaten, og skær den i tynde strimler.
  2. Rør olie, eddike og presset hvidløg sammen til en dressing, og smag til med salt og peber.
  3. Hæld dressingen over salaten.

Til servering

  1. Vend tuntataren ud af formene og direkte over på tallerkener.
  2. Servér med grøn salat og brød.

TIP: Bed om sushi-tun hos fiskehandleren, når den skal serveres rå. Alternativt kan du selv fryse frisk tun ned i 2 døgn, så får den kvalitet som sushi-tun.

Prøv også: Klassisk laksetatar

Læs også