syltede rødbeder
Forretter

Syltede rødbeder

På leverpostejmaden, til frikadellerne, i burgeren, på biksemaden. Syltede rødbeder er meget anvendelige. Her får du opskriften på de lækreste hjemmelavede syltede rødbeder

Syltede rødbeder

 
Tid: 35 minutter. Trækketid: Et par dage
 
1½ kg rødbeder
4 stjerneanis
3 kanelstænger
2 spsk. sennepsfrø
1 spsk. fennikelfrø
1 spsk. peberkorn
5 laurbærblade
5 dl lagereddike
5 dl vand
5 dl sukker
 
PRØV OGSÅ: Hjemme-syltede rødbeder smager skønt. Lav også din egen chutney. Få opskriften på blomme-chutney med chili her
 

Opskrift - sådan laver ud syltede rødbeder

 
Kog de hele, uskrællede rødbeder i en stor gryde vand, til de er møre. Læg dem i koldt vand, og smut dem ud af skindet. Brug gerne gummihandsker! Skær rødbederne i tynde skiver, og fordel dem i skoldede sylteglas. Kog en syltelage af krydderier, eddike, vand og sukker. Lad det koge, til sukkeret er helt opløst. Hæld lagen over rødbederne, mens den er så varm som muligt. Luk glassene til med det samme. Lad rødbederne trække i mindst et par dage, før de spises.
 
TIP: Du kan bruge samme type syltelage til at sylte løg, agurker og andre typer grøntsager.