Forretter

Smilende æg på grønkålspesto

Grønkål er billigt og kan strækkes langt. I mange supermarkeder kan du købe grønkål, som allerede er skyllet og hakket og dermed klar til brug.

Smilende æg på grønkålspesto til 4 personer

INGREDIENSER
4 æg
1 spsk. olie til stegning
1 spsk. sød chilisauce
tørrede chiliflager
 
GRØNKÅLSPESTO
1 fed hvidløg
50 g parmesan
½ dl pinjekerner
100 g frisk grønkål, skyllet og hakket
3-4 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
TILBEHØR
ristet rugbrød
 

Opskrift - sådan laver du smilende æg på grønkålspesto 

 
1. Grønkålspesto: Pil hvidløget. Skær parmesan i meget små stykker. Kom det i en blender sammen med pinjekerner, og blend godt. Tilsæt hakket grønkål sammen med olivenolien. Tilsæt så meget olie, at pestoen får en god, lidt grov konsistens. Smag til med salt og peber.
 
2. Kog æggene smilende, i 5-6 minutter. Lad dem køle af, og pil dem forsigtigt. Varm en pande godt op, og tilsæt olie og chilisauce. Steg 1-2 æg ad gangen. De skal kun lige røre panden, rystes, vendes forsigtigt og tages af igen.
 
3. Servering: Anret grønkålspesto på 4 tallerkener, og læg 1 æg på hver. Drys med chiliflager. Servér med ristet rugbrød og resten af grønkålspestoen.
 

Opskriften er den del af en komplet gæstemiddag bestående smilende æg, vintergryde og bagte æbler med nødder. Få opskrifterne til hovedret og dessert her

Vintergryde med nakkefilet, selleri og æble – Få opskriften her

Bagte æbler med nødder og karamelsauce – Få opskriften her