selleri
Forretter

Saltbagt selleri med krydderurter og lardo

Den italienske specialitet lardo er lavet på svinefedt krydret med bl.a. rosmarin. Når lardo’en smelter ind i sellerien, tilfører den god smag og fedtstof, som giver en fantastisk skorpe. Her får du opskriften på saltbagt selleri med krydderurter og lardo

Saltbagt selleri med krydderurter og lardo

Tid: 30 minutter. Ovntid: 2 timer
Antal personer: 6-8 (som forret)
 
DET SKAL DU BRUGE
1 knoldselleri
300 g salt
10 timiankviste
3 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
8-10 tynde skiver lardo (eller røget spæk)
blandede krydderurter, f.eks. tallerkensmækkere, minispirer og dild
 
 
PRØV OGSÅ: Kødboller i selleri-sauce
 

Opskrift - sådan laver du saltbagt selleri med krydderurter og lardo

 
Tænd ovnen på 200°. Find en gryde frem, som kan tåle at komme i ovnen. Beklæd gryden med alufolie, og hæld salt i. Læg timiankvistene i gryden. Skrub knoldsellerien fri for jord, og læg den i gryden i hel figur. Luk alufolien sammen omkring sellerien, og bag den i ovnen i 2 timer. Lad sellerien køle lidt af, og skær det yderste lag af. Skær resten af sellerien i skiver. Pensl skiverne med olivenolie, og steg dem på en (grill)pande. Krydr med salt og peber. Fordel lardo’en på selleriskiverne, og pynt med masser af krydderurter.
 
PRØV OGSÅ: Sellerisuppe, med mandelmælk, perlespelt og persille