Anders Schønnemann
Forretter

Pandekager med stuvede rødbeder og spinatblade

Kan du få unge rødbeder med friske toppe, kan du sagtens spise dem. De har en flot rød farve, og en let jordsmag, som man skal kunne lide. Jeg stuver dem let sammen med spinat og løg og kommer fyldet i nybagte pandekager bagt med boghvede. Top op med feta og/eller tynde skiver skinke eller kylling.

Pandekager med stuvede rødbeder og spinatblade

(frokostret/4 personer/ca. 10 pandekager)

INGREDIENSER

DEJ TIL PANDEKAGER
100 g fuldkornsboghvedemel
1 nip salt
2½ dl mælk (sød eller let)
1 æg (M/L)
1 spsk. olie
smør eller olie til stegning

FYLD
2 nye hvide løg
1 bdt. rødbedeblade
ca. 200 g friske spinatblade
1½ spsk. olie/15 g smør
salt og kværnet peber
2 spsk. fed cremefraiche eller naturel-flødeost
1 lille håndfuld hakket persille
150 g smuldret feta og/eller tynde skiver lufttørret skinke

TILBEHØR
små fine salatblade

Opskrift - sådan laver du pandekager med stuvede rødbeder og spinatblade

1. Pisk alt til dejen sammen, og lad den stå i ½ time. Bag så tynde pandekager som muligt (bedst på en rigtig pandekagepande), og kom bare lidt olie på mellem hver. Hold dem lune under folie, eller varm dem i ovn eller mikroovn, når de skal spises.

2. Snit løgene så fint som muligt. Skyl rødbedestængler og -blade godt. Hak dem lidt groft. Skyl spinaten godt, og slyng eller dup den helt tør. Hak den groft, men hold den for sig. Svits først løgene i smørret, uden at de tager farve.

3. Kom rødbedeblade på, og sautér dem i et par minutter. Krydr med salt og peber. Vend cremefraiche eller flødeost i, og lad det smelte. Vend spinat og persille i, til det akkurat falder sammen. Smag fyldet til. Kom et par skefulde fyld på hver pandekage; smuldr osten henover, og fold siderne sammen og servér de lækre pandekager straks.

FLERE LÆKRE OPSKRIFTER MED PANDEKAGER

Pandekager med laks og purløg - Få opskriften her

Grønne spelt-pandekager - Få opskriften her

Grundopskrift på madpandekager - få opskriften her

 

Læs mere om: