https://imgix.femina.dk/media/article/1421-picnic-laksetatar.jpg
Mad

Laksetatar med lime, spinat og lakridsbrød

14. februar 2022
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Sørg for, at laksen er helt frisk, og fortæl fiskehandleren, at den skal serveres rå
6 personer

LAKSETATAR

  • 300 g fersk laks
  • 100 g daddeltomater
  • 1 bundt koriander
  • 1 bundt purløg
  • 6 spsk. olivenolie
  • skal og saft af 2 
  • usprøjtede limefrugter
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 100 g frisk babyspinat
  • 6 skiver landbrød
  • 2 spsk. olivenolie
  • evt. 1 spsk. lakridssalt
  • salt og friskkværnet peber
  • 6 patentglas

Laksetatar med lime, spinat og lakridsbrød

  1. Laksetatar: Læg laksen i fryseren i 24 timer ved ÷20° (anbefales af Fødevarestyrelsen, når laksen skal serveres rå).
  2. Tø laksen op, og skær den i små fine tern, mens den endnu er halvfrossen, så er den lettere at skære.
  3. Skær tomaterne i kvarter; fjern kernerne, og skær tomaterne i små tern. Bland tomat og laks. Hak koriander og purløg fint, og rør det i lakseblandingen sammen med olivenolie.
  4. Skyl limefrugterne, og riv skallen fint. Pres saften. Bland limeskal og limesaft i laksetataren, og krydr med salt og peber. Lad laksetataren trække et par timer på køl før servering.
  5. Servering: Skyl og tør spinaten. Dryp brødskiverne med olivenolie, og drys evt. lidt lakridssalt på hver brødskive.
  6. Rist brødskiverne i en 200° varm ovn i 6-8 minutter, til de er gyldne og sprøde. Dryp spinatbladene med olivenolie, og krydr med salt og peber.
  7. Fordel spinaten i bunden af 6 glas, og læg laksetatar ovenpå. Servér med de ristede brødskiver.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Læs også