laksetatar
Mad

Laksetatar med karse

10. november 2021
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Opskriften er en del af en let forårsfrokost til gæster. Her får du opskriften på laksetatar med karse.
6 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 laksesteaks, ca. 350-400 g (fryses i 24 timer)
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. dijonsennep
  • saft af ½-1 citron
  • ca. 1 dl cremefraiche 18 eller 38 %
  • salt og kværnet peber
  • frisk kørvel, dild eller karse
  • 6-9 tynde skiver ristet
  • rugbrød
  • små citronbåde

Sådan laver du laksetatar med karse

  1. Skær laksekødet fri af skindet, så den brune hinde IKKE kommer med.
  2. Skær det først i terninger, derefter i små strimler, og hak dem, så fint du kan, med en tung, skarp kniv. Tag lidt ad gangen. Hakkes laksen i maskine, bliver den alt for blød og snasket. Vend først olien i, så bevares laksens farve bedst. Rør sennep og citron i til en god konsistens.
  3. Smag din laksetatar til med salt, peber og friske, hakkede krydderurter.
  4. Rist tynde skiver rugbrød, og skær dem i passende aflange stykker. Kom en skefuld laksetatar og cremefraiche på hver.
  5. Pynt med krydderurter. Beregn 2-3 skiver rugbrød med laksetatar pr. person. Laksetatar kan også anrettes på et fad i små kugler med grønt drys og de øvrige ting for sig selv.

Server din laksetatar straks, da den ikke er egnet til at stå længe.

Portionerne med laksetatar er lavet, så 6 personer kan få en lille frokost, som kan afsluttes med lidt god ost. Skal I bare ha' en lille "hapser" til at starte på eller til at glas vin, er der nok laksetatar til 8 personer.

Læs også