Pocheret æg
Forretter

Guide: Perfekt pocheret æg – hver gang!

Det kan være en udfordring af de større at lave et perfekt pocheret æg, og mange af os giver derfor op på forhånd. Men med denne nemme metode er vi sikret smukke, smagfulde og hele æg – hver gang!

Guide: Perfekt pocheret æg – hver gang!

Det ser så fint ud på salaten, på brødet eller til forretten med perfekt pocherede æg, hvor den smilende blomme flyder ud af den faste æggehvide. Men der er nok en del af os, der er kommet galt afsted med eddike, kogepunkt og ”vandvirvler” i forsøget på at finde opskriften på det, der ikke ender med at blive en sumpet og usammenhængende æggemasse.

 

 

Men det er der råd for! For kok Tim Vladimir har den ultimative teknik til, hvordan man på en både nem og hurtig måde får pocheret sine æg fejlfrit!

 

LÆS OGSÅ: Pocheret æg med rygeostcreme og stenbiderrogn

 

Du skal bruge:

-          Det antal æg, du vil pochere

-          Rapsolie

-          Husholdningsfilm

-          En gryde

-          Vand

 

LÆS OGSÅ: Huevos rancheros: Mexikansk bønnepande med pocherede æg

 

Du skal gøre følgende:

 

-          Beklæd en kop med husholdningsfilm, og dryp en lille smule olie ud på filmen.

-          Slå et æg ud i koppen, saml husholdningsfilmen, og slå en knude på den. Gentag med alle æg.

-          Bring en stor gryde med vand i kog, og skru ned, når det koger, så det er lige under kogepunktet.

-          Sænk æggepakkerne ned i vandet og lad dem pochere i 4½ minut.

-         Tag æggepakkerne op og vikl dem forsigtigt ud af husholdningsfilmen. 

 

 Voila! Du har nu fine pocherede æg, der er klar til at blive spist!

 

 

Læs mere om: