https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1352-kiks-og-tapanade.jpg
Mad

Grøn oliventapanade med sprøde kiks

6. januar 2014
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Det kan bare ikke være nemmere end at bage de her små kiks. Det tager max 10 minutter + tiden i ovnen. De kan tåle at stå nogle timer, men er bedst, samme dag de er bagt. Brug dem til alle de små hapsere, du kan finde på, eller lav din egen grønne tapenade med bid i, og servér dem før maden – eller senere til en kold øl

Grøn oliventapanade med sprøde kiks (1 mellemstort glas)

INGREDIENSER

TAPENADE 125 g grønne oliven med mandler 1 fed hvidløg 2 spsk. små kapers 2 ansjoser i olie 2 artiskokhjerter (fra dåse eller i olie) 1 lille håndfuld frisk basilikum, hakket 1 spsk. persille, hakket 1-2 spsk. god olivenolie kværnet peber Opskrift - sådan laver du grøn oliventapanade 1. Kom oliven, hvidløg, kapers, ansjoser og artiskokker i en blender, og kør det til en lidt grov masse. Hak krydderurterne, og kom dem i (de bliver ikke hakket godt nok i blenderen). Tilsæt olie, til konsistensen er tilpas cremet. 2. Smag til – måske skal der salt i, men husk, at kapers og ansjoser er salte! Tapenaden kan holde sig tildækket på køl i en uges tid. 3. Servér tapenaden på små sprøde kiks PRØV OGSÅ: Sprøde snacks med fetacreme

Læs også