gravad laks
Forretter

Gravad laks med sennepsfrø og dild

Det er meget nemmere at lave gravad laks, end du tror, og smagen er helt i top. Her får du opskriften på en af Timm Vladimirs julefrokosrfavoritter - gravad laks med sennepsfrø og dild

Gravad laks med sennepsfrø og dild

Tid: 15 minutter. Trækketid: 1-2 dage
Antal personer: 6-8
 
DET SKAL DU BRUGE
1 fersk lakseside, ca. 1 kg
5 spsk. sukker
4 spsk. salt
2 spsk. sennepsfrø
1 spsk. dildfrø
 
TIL SERVERING
frisk dild
cremefraiche 18 %
godt brød
 
PRØV OGSÅ: En lækker lakrids gravad laks

 

Opskrift - sådan laver du gravad laks med sennepsfrø og dild

 

TIP: Når du bruger rå laks, skal du fryse den ned i mindst et døgn, før du anvender den, eller købe laks af sashimikvalitet hos din fiskehandler.
 
1. Mærk på laksens kødside, om der skulle være et enkelt ben tilbage, og fjern det i så fald. Rør sukker og salt sammen med sennepsfrø og dildfrø, og fordel blandingen under og over laksen i en bradepande. Pak hele bradepanden godt ind i husholdningsfilm, og lad laksen trække i 1-2 dage på køl.
 
2. SERVERING: Skær laksen i tynde skiver, og servér den med masser af frisk dild, cremefraiche og brød.
 
PRØV OGSÅ: 10 klassiske retter til julefrokosten