Timms gratinerede blåmuslinger - perfekte som forret
Mad

Gratinerede muslinger

13. november 2021
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Selv de mest skaldyrsforskrækkede vil sikkert kunne spise disse muslinger, der er toppet med et sprødt lag ost. Her får du opskriften på gratinerede muslinger.
1 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 750 g store blåmuslinger
  • 1 skalotteløg
  • olie til stegning
  • 1 bundt dild
  • 1½ dl hvidvin
  • 50 g smør
  • 1½ dl grov rasp
  • 100 g Vesterhavsost

Opskrift - Sådan laver du gratinerede muslinger

  1. Tænd ovnen på grillfunktion. Kassér alle åbne og/eller beskadigede muslinger. Skyl muslingerne godt. Pil og hak løget, og steg det i olie sammen med dildstilke (gem toppen til senere) i en stor gryde.
  2. Hæld vin ved, og lad det koge op. Tilsæt muslinger, og lad dem koge 2 minutter under låg, til de har åbnet sig (OBS: Kassér muslinger, der ikke har åbnet sig under tilberedningen).
  3. Åbn muslingerne helt, og anret dem på et fad. Brun smørret i en lille gryde, og tilsæt rasp og finthakket dild (gem lidt til pynt). Lad det stege, til det har taget farve.
  4. Fordel blandingen over muslingerne. Riv ost over, og gratinér muslingerne under grillen i ovnen, til osten er smeltet.
  5. Pynt med dild. Servér straks.

Læs også