gratinerede muslinger
Forretter

Gratinerede muslinger

Selv de mest skaldyrsforskrækkede vil sikkert kunne spise disse muslinger, der er toppet med et sprødt lag ost. Her får du opskriften på gratinerede muslinger

Gratinerede muslinger

 
Tid: 35 minutter. Ovntid: 5 minutter
Antal personer: 4 (som forret)
 
 
DET SKAL DU BRUGE
750 g store blåmuslinger
1 skalotteløg
olie til stegning
1 bundt dild
1½ dl hvidvin
50 g smør
1½ dl grov rasp
100 g Vesterhavsost
 
Giv et gaveabonnement i julegave! Vælg imellem 17 forskellige blade - f.eks. FEMINA. Klik her for at læse mere
 
PRØV OGSÅ: Pasta med muslinger, tomat, hvidvin og basilikum
 
Tænd ovnen på grillfunktion. Kassér alle åbne og/eller beskadigede muslinger. Skyl muslingerne godt. Pil og hak løget, og steg det i olie sammen med dildstilke (gem toppen til senere) i en stor gryde. Hæld vin ved, og lad det koge op. Tilsæt muslinger, og lad dem koge 2 minutter under låg, til de har åbnet sig (OBS: Kassér muslinger, der ikke har åbnet sig under tilberedningen). Åbn muslingerne helt, og anret dem på et fad. Brun smørret i en lille gryde, og tilsæt rasp og finthakket dild (gem lidt til pynt). Lad det stege, til det har taget farve. Fordel blandingen over muslingerne. Riv ost over, og gratinér muslingerne under grillen i ovnen, til osten er smeltet. Pynt med dild. Servér straks.