Græskar-linse-suppe med æble og ingefær

Suppen med græskar og linser minder lidt om en indisk dhal – tyk og mættende og så hot, som du vil have den. Skøn efterårs- og vintermad, der ikke vælter budgettet

Torsdag d. 3. november 2011 - af Susanne Palmqvist, Foto: Anders Schønnemann







(4 personer)
1 lille hokkaidogræskar (ca. 350-400 g renset vægt)
1 syrligt æble
1 lille løg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
5 cm frisk ingefær, revet eller finthakket
2 dl røde linser
2 spsk. (raps)olie
2 tsk. stødt koriander
1 tsk. Mango & Curry (Santa Maria) eller anden aromatisk karry
evt. 1 nip stødt chili
ca. 7 dl lys bouillon (hønse- eller grøntsags-)
saft af 1-2 appelsiner
salt og kværnet peber

TILBEHØR:
naanbrød og frisk koriander

Fjern kerner og evt. skrællen fra græskar og æble, og skær kødet i mindre terninger. Hak løg og hvidløg, og riv ingefæren. Skyl linserne godt i en si. Svits først løg, hvidløg og æblet i olien i et par minutter. Det må ikke blive brunt. Kom græskar, ingefær, koriander, karry og evt. chili i, og lad det stege i et par minutter. Kom linserne ved, og bland det hele godt. Hæld bouillonen over, og lad suppen koge under låg i ca. ½ time, til alt er mørt. Blend suppen med en blenderstav i gryden. Smag til med appelsinsaft og evt. flere krydderier, alt efter hvor stærk du vil have den. Du kan også justere tykkelsen med mere bouillon, men suppen skal være lidt tyk. Varm den igennem, og servér med frisk koriander og lune brød..

Prøv også: Bagte rodfrugter med små linser og chorizo>>


Hovedretter - til
hverdag og fest
Dejlige desserter og
skønne kager
Madplan til hele
ugen
Køb dit køkkenudstyr
i feminashoppen.dk