Anders Schønnemann
Forretter

Bruschetta med artiskokker og rejer

Brug de lækre artiskokker i olivenolie. De fås i de fleste supermarkeder og har en fin mild og lidt syrlig smag, som passer fint sammen med fisk. Rist store rejer til toppen, eller læg et lille stykke røget laks eller hellefisk ovenpå

Bruschetta med artsikokker og rejer (8 stk.)

INGREDIENSER

8 små skiver groft
ciabattaflutes
olivenolie
1 fed hvidløg

TOPPING
1 glas artiskokker i olie
1 bdt. hakket dild
fintrevet skal af 1 lille økocitron
salt og kværnet peber
lidt olivenolie
8 store rå rejer uden skal

Opskrift - sådan laver du bruschetta med artiskokker og rejer

1. Lav toppingen først: Skær artiskokkerne i meget tynde skiver. Vend dem med hakket dild, lidt citronskal, krydderier og olie (gem lidt dild til drys). Vend også rejerne i olie, krydderurter og citronskal.

2. Skær brødet i skiver, og dryp dem med lidt olie. Sæt dem under grillen i ovnen, til de er gyldne. Tag dem ud, og gnid med hvidløg.

3. Rist hurtigt rejerne på en meget varm pande, til de er røde. Top artiskokkerne op på brødene, og læg en reje øverst. Drys med peber og ekstra dild.

Flere opskrifter på bruschetta

Bruschetta med bagte tomater og mozzarella - få opskriften her

Bruschetta med svampe og spinat - få opskriften her
 

Læs mere om: