ærtesuppe
Forretter

Ærtesuppe med bobler

En smuk grøn suppe fyldt m ed bobler. I stedet for cava kan du hælde champagne eller cremant over suppen – bare der er bobler i. Her får du opskriften på ærtesuppe med bobler

Ærtesuppe med bobler

Tid: 30 minutter
Antal personer: 4 (som forret)
 
 
DET SKAL DU BRUGE
1 skalotteløg
15 g smør til stegning
5 dl hønsebouillon
1 håndfuld bredbladet persille
300 g ærter, gerne fra frost
3 dl piskefløde
salt og friskkværnet peber
citronsaft
cava
 
Giv et gaveabonnement i julegave! Vælg imellem 17 forskellige blade - f.eks. FEMINA. Klik her for at læse mere
 
PRØV OGSÅ: Ærtesuppe med rejespyd og mynte
 
Pil og hak løget, og steg det i smør på en pande. Tilsæt bouillon og skyllet persille, og lad det simre i 5 minutter. Tilsæt herefter ærterne og halvdelen af fløden, og lad det simre i yderligere 5 minutter. Blend suppen direkte i gryden med en stavblender, til den er glat, og smag til med salt, peber og citronsaft. Pisk den resterende fløde til skum med en elpisker. Anret suppen i små skåle, top med flødeskum, og servér straks. Hæld lidt cava over hver portion ved bordet.
 
Vild med suppe? Vi har samlet alle vores dejlige suppeopskrifter lige her