æbleflæsk
Forretter

Æbleflæsk med løg og timian

Den klassiske kombination af stegt flæsk og friske æbler er en klar favorit på julefrokostbordet. Få opskriften på æbleflæsk med løg og timian her

Tid i alt: 20 min
Antal personer: 6

INGREDIENSER

600 g flæsk i skiver

ÆBLEKOMPOT

3 skalotteløg
2 æbler
1 spsk. sukker
2 stilke frisk timian
salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

frisk timian
rugbrød

Opskrift - sådan laver du æbleflæsk med løg og timian

 
1. Steg flæsket på en pande, til det er gyldent og sprødt på begge sider. Hæld fedtet fra panden over i en lille gryde.
 
2. Æblekompot: Pil løgene, og skær dem i tynde både. Skyl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i både. Varm fedtet fra flæskeskiverne op i den lille gryde, og steg løgene, til de er klare. Drys med sukker. Tilsæt æblerne, og lad dem stege, til de er møre og let bløde. Tag gryden fra varmen, og vend plukket timian i. Krydr med salt og peber.
 
 
3. Servering: Anret den stegte flæsk sammen med æblekompotten, pynt med lidt timian, og servér med rugbrød.
 
 
 
Læs mere om: