Forretter

Udvalgt af redaktionen

Indholdet fortsætter under annoncen

Alle artikler om Forretter

 

Forretter

Man sætter sig afventende ned ved bordet, man er omgivet af familie eller venner, snakken er i gang og stemningen er i top. Forretter bliver serveret og det er her man skaber sig det første indtryk af hvordan resten af middagen kommer til at forløbe.

Forretter bliver oftest sat på bordet, hvis der er en speciel anledning, der skal fejres og man gerne vil gøre lidt ekstra ud af madoplevelsen. Forretter tjener også det formål at de åbner sanserne op for hovedmåltidet. Så med andre ord forretter er med til at starte det sensoriske indtryk måltidet kommer til at gøre på en.

Dog er der det konstante tilbagevendende spørgsmål om, hvad der skal serveres eller bestilles som forretter. Det er nemlig ikke hvad som helst man kan få til forret. For forretter og hovedretter skal gerne komplimentere hinanden.

Forretter fungerer som en appetitvækker og der er nogle små retningslinjer når det kommer til sammensætningen af menuen. Forretter skal harmonere både farvemæssigt og smagsmæssigt med hovedretten og en anden lille huskeregel er at der ikke skal indgå de samme ingredienser i begge retter og så skal forretten selvfølgelig ikke være alt for stor, da der skal være plads til hovedretten og evt. en lille lækker dessert.

Det er ikke altid lige let at finde en forret, der vil falde i god jord ved både børn og voksne. Børn tænker måske på en forret som den klassiske rejecocktail, hvor en lidt mere garvede madnyder måske tænker på en forret som ristede jomfruhummerhaler med årstidens grønt. Dog er det som regel meget let at gøre både kødspisere og vegetarer tilfredse med forretter, eftersom der findes et utal af forskellig slags.

Forretter kan altså komme i mange forskellige variationer. Det kan være alt fra små brød med forskellige pålæg, det kan være en let suppe, diverse forskellige skaldyr eller frisk fisk, eller carpaccio egentlig er det kun fantasien, der sætter grænser.

Langt de fleste vælger at prioritere kvalitet højt, når det kommer til forretter, eftersom forretter serveres i små portioner, er det mere overkommeligt for pengepungen, at vælge nogle få og lidt mere udsøgte råvarer til at gøre oplevelsen enestående.

Mange går højt op i hvad en af de valgte forretter indeholder, hvordan den præsenteres af værtinden eller på menukortet og ikke mindst hvordan den er anrettet.

Indholdsmæssigt skal råvarerne gerne være friske og farverige. Når vi får forretten præsenteret eller læser om den på menukortet er det vigtigt at det sætter nogle forventer i gang. Forretter er appetitvækkere, og netop dette skal fremhæves så meget som muligt i præsentationen af dine forretter.

Sidst så skal forretter anrettes så alt fremstår lækkert og indbydende.

 

Velbekomme!