varm chokolade
Mad

Varm chokolade med kanel

7. februar 2022
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Varm chokolade! Uhm! Lune lækkerier til kølige dage. Brug mørk eller lys chokolade, alt efter hvad du bedst kan lide. Jeg bruger en chokolade med omkring 65 % kakaoindhold. Her får du opskriften på varm chokolade med kanel.

Varm chokolade

  • 1 l sødmælk
  • 2 spsk. sukker
  • 2 kanelstænger
  • 1 knsp. salt
  • 1½ spsk. kakao
  • 200 g chokolade (mørk eller lys efter smag)

TIL SERVERING

  • flødeskum
  • stødt kanel

Opskrift - sådan laver du varm chokolade med kanel

  1. Hæld 3 dl mælk i en gryde sammen med sukker, kanelstænger, salt, kakao og chokolade.

  2. Varm det langsomt op, til chokoladen er smeltet.

  3. Hæld resten af mælken i, og varm den op til lige under kogepunktet.

  4. Fisk kanelstængerne op, og servér den varme kakao med masser af flødeskum og et velvoksent drys kanel på toppen.

PRØV OGSÅ: Hjemmelavet chai latte

Læs også