Drikke

Varm chokolade med appelsin og mørk rom

En smagfuld drik, der varmer på en kold dag. Hvis du vil undgå alkohol, kan du sagtens udelade rom.

Varm chokolade med appelsin og mørk rom til 4 personer

Opskriften er nem at gange op til flere personer. Du behøver dog ikke at bruge mere en 1 kanelstang.

INGREDIENSER
25 g mørk chokolade 70 %
2 dl mælk
1 spsk. fintmalet kaffe (espressokaffe)
1 hel kanelstang
1 spsk. mørk rom
1 tsk. fintrevet skal af 
1 usprøjtet appelsin
evt. 1 tsk. agavesirup
 

Opskrift - sådan laver du varm chokolade med appelsin og mørk rom

 
Hak chokoladen groft. Bland den med mælk, kaffe og kanelstang i en gryde. Varm blandingen langsomt op, til chokoladen er helt smeltet. Sluk, og lad det trække i 10 minutter under låg. Hæld grydens indhold gennem en fin sigte, og varm den op lige til kogepunktet. Sluk, og rør rom og fintrevet appelsinskal i. Smag evt. til med lidt agavesirup.
 
PRØV OGSÅ: Hjemmelavet chai-te
 
Læs mere om: