sangria
Drikke

Sangria med vandmelon

Jeg har genopdaget den søde spanske klassiker i en vandmelon-variant og kan fortælle, at den egner sig fortrinligt til danske sommerdage, der ikke altid er varme og solrige. Her får du opskriften på en frisk sangria med vandmelon

Sangria med vandmelon til 4 personer

Du kan sagtens lave sangriaen dagen før, men melonen skal højst trække 2 timer, ellers bliver din sangria for vandet, og melonstykkerne for smattede.
 
Tid: 15 minutter. Trækketid: 2 timer.
 
DET SKAL DU BRUGE TIL SANGRIA
1 vandmelon (du skal bruge den udhulede melonskal samt ca. 500 g af melonkødet)
saft af ca. 2 appelsiner
1 flaske rødvin
150 ml Grand Marnier
2½ dl sukkersirup (se herunder)
 
 
SUKKERSIRUP
150 g sukker
150 g vand
evt. 1 stjerneanis
 

Opskrift - sådan laver du sangria med vandmelon

 
1. Sukkersirup: Bland sukker og vand i en gryde, og giv det et kort opkog, til sukkeret er smeltet. Lad evt. en stjerne-anis koge med i gryden – det giver en dejlig lakridssmag. Afkøl siruppen helt.
 
2. Sangria: Skær toppen af vandmelonen, og udhul den. Brug gerne et parisiennejern, så du får fine melonkugler, ellers skærer du bare melonkødet i 1 cm store tern. Pres saften af appelsin-erne, du skal bruge 1 dl friskpresset appelsinsaft. Bland rødvin, appelsinsaft, Grand Marnier og sukkersirup i en stor skål, og lad vandmelontern/kugler trække heri i 1-2 timer på køl. Servér sangria i den udhulede melon.
 
SE OGSÅ: Sangria er en rigtig tøsedrink og kan du ikke få nok, så får du lige 3 skønne opskrifter på tøsedrinks her
Læs mere om: