punch
Drikke

Punch med solbær, pære, stjerneanis og citron

Er du ikke til den traditionelle gløgg, eller har du bare lyst til at prøve noget nyt, er den krydrede punch et godt bud på en vintervarmer. Den er helt uden alkohol, så børn kan også være med.

Punch med solbær, pære, stjerneanis og citron til 4-6 personer

Tid: 15 minutter. Trækketid: 30 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE TIL PUNCH MED SOLBÆR, PÆRE, STJERNEANIS OG CITRON
2 pærer
1 usprøjtet citron
300 g frosne solbær
3 stjerneanis
200 g sukker
1½ l vand
evt. mere citronsaft og sukker
 
Punch til jul smager skønt. Prøv også at lave din helt egen hjemmelavede julesnaps - få opskriften her
 

Opskrift - sådan laver du punch med solbær, pære, stjerneanis og citron

 
Skyl pærer og citron, og skær dem i tynde skiver. Kog dem op i en gryde sammen med solbær, stjerneanis, sukker og vand, og lad det herefter koge ved svag varme i 2 minutter. Tag gryden af varmen, og lad det trække i 30 minutter.
Hæld blandingen gennem en sigte over en gryde, så den rene punch ender i gryden. Varm punchen igennem, og smag evt. til med mere citronsaft og sukker.
 
PRØV OGSÅ: Gløgg med portvin og krydderier
 
Læs mere om: