punch
Mad

Punch med solbær, pære, stjerneanis og citron

29. marts 2022
af Mikkel Karstad ·
Foto: Anders Schønnemann
Er du ikke til den traditionelle gløgg, eller har du bare lyst til at prøve noget nyt, er den krydrede punch et godt bud på en vintervarmer. Den er helt uden alkohol, så børn kan også være med.
4 personer
Tid i alt 15 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 pærer
  • 1 usprøjtet citron
  • 300 g frosne solbær
  • 3 stjerneanis
  • 200 g sukker
  • 1½ l vand
  • evt. mere citronsaft og sukker

Trækketid: 30 minutter

Skyl pærer og citron, og skær dem i tynde skiver. Kog dem op i en gryde sammen med solbær, stjerneanis, sukker og vand, og lad det herefter koge ved svag varme i 2 minutter. Tag gryden af varmen, og lad det trække i 30 minutter.

Hæld blandingen gennem en sigte over en gryde, så den rene punch ender i gryden. Varm punchen igennem, og smag evt. til med mere citronsaft og sukker.

PRØV OGSÅ: Gløgg med portvin og krydderier

Læs også