Vaniljekranse - store og flotte

vaniljekranse

Ingen jul uden vaniljekranse! Disse er ekstra store og flotte.Få opskriften på en ægte juleklassiker her

Tirsdag, 10. november 2015 - 15:00 - af Helle Rosenkrantz

Store og flotte vaniljekranse ca. 15 stk.

Tid: 15 minutter. Hviletid: 1 time. Bagetid: 11 minutter. 
 
DET SKAL DU BRUGE TIL VANILJEKRANSE
175 g koldt smør
korn af 1 vaniljestang
125 g flormelis
½ tsk. hjortetaksalt
250 g hvedemel
1 æg
 
 

Opskrift - sådan laver du store vaniljekranse

 
Tænd ovnen på 180°. Hak smørret i mindre stykker, og smuldr det sammen med vaniljekorn, flormelis, hjortetaksalt og mel. Tilsæt sammenpisket æg, og ælt dejen sammen. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile på køl i 1 time. Kør dejen igennem en kødmaskine til lange stænger. Form stængerne til store ringe, læg dem evt. dobbelt. Bag kagerne i ovnen i ca. 11 minutter, til de er lysebrune. Afkøl kagerne på en rist.