Desserter

Trøfler med julete

Disse chokoladetrøfler krydret med julete er fløjlsbløde og smelter på tungen.

Trøfler med julete 15 stk.

INGREDIENSER
120 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66 % fra Valrhona
1,1 dl piskefløde
1 spsk. julete, tørrede teblade (gerne Christmas Tea fra T Town)
15 g smør, stuetempereret
 
CHOKOLADEOVERTRÆK
150 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66 % fra Valrhona
evt. spiseligt guldstøv (f.eks. fra urtegaarden.dk eller special-koebmanden.dk)
 
PRØV OGSÅ: Marcipanbrød med citrus og pistacie
 

Opskrift - sådan laver du trøfler med julete

 
1. Hak chokoladen, og smelt den (lad den ikke overstige 55°). Bring fløden i kog sammen med tebladene. Si tebladene fra, og hæld ¹⁄₃ varm fløde over chokoladen. Rør rundt med en dejskraber, til massen er glat. Tilsæt endnu ¹⁄₃ fløde, og rør, til massen har samlet sig. Tilsæt resten af fløden, og rør godt, så massen samler sig og får en smuk blank overflade. Bland smør i, lidt ad gangen. For at ganachen skal få den mest optimale konsistens, kan du stavblende den til sidst. Hæld massen i en form foret med husholdningsfilm eller bagepapir, og dæk formen godt til. Sæt ganachen på køl, og lad den sætte sig i ca. 3 timer, gerne natten over. Tril ganachen til kugler.
 
2. Chokoladeovertræk: Smelt ²⁄₃ af chokoladen til 55°, og hak den sidste ¹⁄₃ fint. Tag skålen af varmen. Rør den hakkede chokolade i den smeltede chokolade, som nu skal ned og ramme 28°-29°. Varm derefter chokoladen op til 31°. Dyp trøffelkuglerne i chokoladen, og lad den sætte sig på bagepapir ved stuetemperatur. Pensl evt. med guldstøv. Opbevar kuglerne på køl.
 
PRØV OGSÅ: Nougatnødder med hindbærstøv
 
Læs mere om: